Toyota планира да произведе около 9.2 милиона автомобила през 2021

...
Toyota планира да произведе около 9.2 милиона автомобила през 2021
Коментари Харесай

Toyota ще гони рекорд по произведени автомобили за година

Toyota възнамерява да създаде към 9.2 милиона автомобила през 2021 година. Според изданието Nikkei това ще бъде връх за производството на коли за една година, както за самата Toyota, по този начин и измежду всички японски автомобилни производители.

Ако бъде реализирана цифрата от 9.2 милиона транспортни средства, това ще е със 17% повече от корите, които японската марка направи през 2020 година (и с 2% повече от 2019 г.). Увеличението на размерите на произвеждане обаче е обвързвано с предстоящото възобновяване на търсенето на автомобилните пазари в Япония, Китай, Съединени американски щати и Европа.

Обикновено такива проекти за годината се изготвят до края на декември, само че дефицитът на части и материали се отрази на работата с доставчиците и принуди Toyota да преразгледа индустриалния проект.

Представител на марката сподели пред изданието, че проектите към момента могат да се трансформират, само че проблеми с съществуването на микросхеми не се чакат до март. Toyota чака продажбите да останат постоянни, защото имунизациите започнаха в доста страни и случаите на COVID-19 започнаха да понижават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР