Toyota, Nissan и Honda станаха партньори в нова компания, която

...
Toyota, Nissan и Honda станаха партньори в нова компания, която
Коментари Харесай

Водородът обединява най-големите автомобилни компании в Япония

Toyota, Nissan и Honda станаха сътрудници в нова компания, която ще стартира развиване на водородната зарядна инфраструктура в Япония. В компанията присъединяване взимат още JXTG Nippon Oil & Energy Corporation, Idemitsu Kosan, Iwatani Corporation, Tokyo Gas, Toho Gas и Air Liquide Japan Ltd, които ще развиват инфраструктурата, а Toyota Tsusho Corporation и Development Bank of Japan ще са финансови сътрудници.

Все още безименната компания ще стартира активността си през есента на 2018 година До тогава ще е подготвен проектът за развиване на инфраструктурата от зарядни станции за водородни коли на територията на Япония. Целите си компанията би трябвало да извърши в течение на идващите 10 години.

В рамките на първата фаза (в идващите четири години) от реализацията на проекта ще бъдат построени 80 зарядни станции за водородни коли. Според проектите на японските управляващи, през 2020 година в страната би трябвало да работят 160 сходни комплекса, които да обслужват към 40 000 водородни автомобила.

Подобна взаимна компания се появи и в Германия по-рано тази година. В нея вземат участие BMW, Daimler AG, Ford и Volkswagen. Фирмата се споделя IONITY. Тя обаче работи в областта на електрификацията, като би трябвало да построи 400 комплекса за зареждане на електрически автомобили на територията на Европа. Първите 20 станции към този момент действат на териториите на Германия, Австрия и Норвегия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Забраната на мотори с вътрешно горене в Калифорния се възнамерява за 2040 година

Всичко, което би трябвало да знаете за бруталния McLaren Senna

Volvo XC40 води, а не следва (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР