Toyota и Panasonic ще работят заедно по батерии, които Toyota

...
Toyota и Panasonic ще работят заедно по батерии, които Toyota
Коментари Харесай

Toyota и Panasonic ще работят заедно по „призматични” батерии за електрически автомобили



Toyota и Panasonic ще работят дружно по акумулатори, които Toyota и други производители на коли ще могат да употребяват в бъдещите електрически коли. Вместо да основат цилиндрични акумулатори като вида, който употребяват от Tesla, двете компании ще се концентрират върху „ призматичните” кафези. Това са квадратни плоски акумулатори с алуминиев корпус и нормално се употребяват при мобилните телефони. Те могат да бъдат направени по-малки и по-леки от пакетите акумулатори, употребяващи цилиндрични кафези, само че постоянно костват повече и са по-уязвими на прегряване и раздуване.

Споразумението е единствено първата крачка, само че то демонстрира увеличаващата се потребност от това производителите на коли и фирмите за акумулатори да работят дружно. Toyota неотдавна разкри проектите си към 2020 година да пусне на пазара нов модел електрически коли дружно с Mazda и Suzuki. Доскоро компанията се фокусираше единствено върху основаването на хибридни, зареждащите се хибридни и водородни коли.

Прочетете още: В Съединени американски щати потвърдиха пробега на Tesla Model 3 от 500 км с едно зареждане

Panasonic е водещ производител на акумулатори за електрически коли, които са доставяни за моделите на Tesla S, 3 и X. Компанията също основава акумулатори за зареждащите се хибридни коли на Toyota Prius и има 29% дялове на пазара. Другите водачи са LG Chem, Renault Zoe и Chevy Bolt, Samsung и китайската BYD Co.

За да създадат по-добри призматичните кафези, които към този момент се употребяват при Bolt и други транспортни средства, Toyota и Panasonic не би трябвало да се оправят с сложни въпроси като химическия състав на батериите. По-скоро те би трябвало да ги подобрят, тъй че да станат по-евтини, безвредни и надеждни. Резултатът може да бъде по-широк обсег, по-бързо зареждане, по-леки или дребни електрически коли

Засега Toyota и Panasonic единствено учат опцията за взаимна работа по тези акумулатори, само че има огромен късмет съдействието им да се трансформира в съответен проект. Батериите са проблематичният миг при създаването на електрически коли, тъй че колкото повече проучвания има, толкоз по-добре.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР