Toyota и Gazoo Racing показаха нетипичен за марката спортен концепт по

...
Toyota и Gazoo Racing показаха нетипичен за
марката спортен концепт по
Коментари Харесай

Toyota с нетипичен спортен концепт - видео

Toyota и Gazoo Racing демонстрираха нехарактерен за марката състезателен концепт по време на автосалона в Токио. Според японската марка №1 GR Super Sport Concept е “концептуална разработка въз основата на хибридната технология, усъвършенствана по време на участието ни в международния шампионат по издръжливост на FIA - World Endurance Championship (WEC). ”

Концптът има множеството неща на хибридната пистарката TS050 Hybrid, участвала в шампионата WEC, в това число и двигателят V6 с двойно турбо. Концептът не предхожда сериен автомобил, тъй че няма фарове и традиционните порти, а предназначението му е в вярата на Toyota GR Super Sport Concept да предложи “вкуса ” на това което производителят желае да реализира в следващата си генерация спортни автомобили.

За страдание за концепта не бяха съобщени повечко елементи, а Toyota наблегна върху това по какъв начин развива технологиите си чрез спортните си интензивности и помоща на този метод на работа за изработката на по-добри общоприетите й модели.



“Вместо да развиваме спортни автомобили от общоприетата ни продукция, желанието ни е да намерим метод да вкарваме наученото от надпреварите на писта и от ралитата в общоприетите ни коли и новият ни образец е доказателство за това как напъните на Gazoo Racing ни оказват помощ да направим колите си по-добри ” - сподели президентът на компанията Gazoo Racing Шигеки Томояма - “Tози концепт е стартова точка в новото предизвикателство на Toyota да развива серийните си спортни коли от профисионалните спортни. Естествено, ще би трябвало да мине известно време преди да седнем зад кормилото на подобен автомобил, само че се надявам GR Super Sport Concept да ви даде усета на това към което се стремим със идващото си поколение серийни спортни коли ”.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР