Той въздействува много добре на корема на жената, така че

...
Той въздействува много добре на корема на жената, така че
Коментари Харесай

Божествената Билка На България, Която Те Прави Като Бебе! Лекува 100 Болести И Я Има Във Всеки Дом

Той въздействува доста добре на корема на дамата, тъй че тя не би могла да направи нищо по-добро за здравето си, с изключение на при разходка в гората или из полето да си набере букетче свеж бял равнец. Той пораства по поляни и тесни коларски пътища, по пътни окрайнини и в края на житните ниви в огромни количества.

Цветовете са бели до розово-червени и ухаят тръпчиво ароматно на слънцето. По принцип цветовете би трябвало да се берат при мощно слънце, защото тогава етеричните им масла и с тях и лечебната им мощ се покачват.

Познавам една млада гостилничарка. за която внезапно се разчу, че е болна от рак в корема. Предписаха облъчвания с кобалт. Близките трябваше да научат от лекарска страна, че болестта е нелечимо.

Аз се сетих за свещеник Кнайп и неговия съвет за коремни разстройства и предложих на младата жена да пие всекидневно, колкото може да понесе, чай от бял равнец. Колко бях учудена, когато няма и след три седмици получих писмо, че тя се чувствува отлично и постепенно, само че несъмнено, възстановява естественото си тегло.

Често пъти при инфектиране на яйчниците още първата баня на половината тяло отстранява болките, възпалението последователно отшумява. Тези бани с бял равнец са също по този начин сполучливи и при напикавания на остарели хора и деца. Те са резултатни и при бяло течение. В тези случаи, наред с баните, би трябвало да се пие и чай от бял равнец - по две чаши дневно. При сваляне на матката се вършат също бани на половината тяло с бял равнец нескончаем интервал от време, всеки ден се пият по четири чаши чай от цариче на глътки и с смес от овчарска торбичка се масажира коремната област от влагалището нагоре. Миоми се отстраняват благодарение на бани на половината тяло с бял равнец, които се взимат всекидневно нескончаем интервал от време, до момента в който лекарският обзор откри негативен резултат 19-годишно момиче нямало менструация. Лекарят-гинеколог предписал противозачатъчни хапчета. Менструацията не настъпила, само че за сметка на това пък гръдната обиколка на момичето повишена необикновено и то отказало да взима повече противозачатъчни. Тогава майката пристигна при мен загрижена. Препоръчах всеки ден да дава на момичето на гладно чаша чай от бял равнец. След четири седмици всичко бе наред и по този начин е и до ден сегашен. И в критическата възраст дамата би трябвало да протяга ръка постоянно към чашата с чай от бял равнец - ще се спестят вътрешното безпокойствие и други неразположения. Много здравословни са и баните на половината тяло с бял равнец. При нервни възпаления на ръцете и краката изключително удобни са баните с притурка на бял равнец. Белият равнец обаче би трябвало да се бере по слънчево обедно време. Най-често тези бани оказват помощ още при първия път и отстраняват всички болки.

Докторът на медицинските науки Лутце предлага чай от бял равнец при " навлизане на кръв в главата с болки, като че ли ще ти се пръсне черепът, също така при световъртеж, гадене, болки в очите и кървене от носа... ". Мигренен припадък, породен от смяна на времето или фьон, минава неведнъж единствено с една чаша чай от бял равнец, изпит парещ на глътки.

При постоянна приложимост на чая мигрената може изцяло да изчезне.

Тъй като в остарели билкарски книги белият равнец се назовава " освобождение от всички беди ", то той може да се използува там. където като че ли всичко към този момент е изгубено. Чрез своята кръвопречистваща мощ той ще изтласка от тялото редица, загнездили се в него от години, заболявания. Трябва единствено да се опита. Не всеки знае, че белият равнец действува непосредствено и отлично върху костния мозък и подтиква там кръвообразуването.

Следователно той оказва помощ при болести на костния мозък, при които всяко друго лекарство е безсилно, даже при наяждане на костите, за което се ползват лекувания с чай, бани и разтривания с смес от бял равнец. Белият равнец е положително средство за кръвоспиране при кървене на белите дробове и може, в композиция с корен от аир, да излекува рак на белите дробове.

Аировите корени се дъвчат през деня, а от чая от бял равнец се пие заран и вечер по една чаша на глътки. Чаят оказва помощ доста бързо при кървения в стомаха и мощно кървящи хемороиди, както и при болки под лъжичката и мощни стомашни киселини.

При простудявания, гръбначни или ревматични болки би трябвало да се пие доста чай от бял равнец и то парещ, колкото може да издьржи човек. Чаят подтиква вярната активност на бъбреците, отстранява безапетитие, отстранява газове и конвулсии в стомаха, разстройства в черния дроб, възпаления на стомашно-чревния тракт, покачва активността на чревната жлеза и спомага по този метод за постоянно вървене по огромна потребност. Тъй като той оказва помощ отлично и при разстройства в кръвообращението и съдови спазми, може най-горещо да се предложи при ангина пекторис.

Неприятен сърбеж във влагалището се отстранява посредством промивки и бани на половината тяло с дестилат от бял равнец.

От цветовете на белия равнец може да се подготви доста добър мас за хемороиди

ДИЕТА С БЯЛ РАВНЕЦ ЗА ПЛОСЪК КОРЕМ Всеки ден изпивайте по три чаши чай (сутрин, обед и вечер) и постоянно ще имате плосък стомах. Дъбилните субстанции и горчивите съставки на белия равнец ще ви оказват помощ да се справите с подутия стомах. За 1 чаша чай залейте 1 претъпкана лъжица бял равнец със 150мл вряща вода.

Похлупете го и го оставете да се запарва 15 минути, прецедете го и го изпийте

НАРОДНИ РЕЦЕПТИ С БЯЛ РАВНЕЦ Най-широкото приложение на белия равнец е под формата на чай. Чаят от лечебното растение се ползва при менструални проблеми, като ефикасно кръвоспиращо средство. Действа седативно при дами в климактериум, скъпо помощно средство е при бяло течение, миома или инфектиране на яйчниците. Чаят от бял равнец възстановява двигателната и секреторната функционалност на стомаха.

Лечебната напитка е отлично болкоуспокояващо средство. Този чай е разгласен за един от най-полезните и лечебни. За да си го приготвите, залейте 15 мг от билката с 200 мл вряща вода.

След като изстине, приемайте по една супена лъжица, 3 пъти на ден преди хранене. С отварата от бял равнец може да се вършат гаргари при инфектиране на устната лигавица и кървене на венците. Сушен Бял Равнец Запарката от бял равнец се предлага при хора, страдащи от киселини, гръдна жаба, чревни инфекции и кръвоизливи в стомаха. За задачата би трябвало да се изпиват по 2-3 чаши на ден.

Чаят е бял равнец е потребен и при жлъчни и чернодробни инфекции, тъй като билката успокоява спазмите и усилва секрецията на злобен сок. Мехлемът от бял равнец е доста ефикасен при хемороиди. За задачата загрейте 90 г свинска мехлем /премита/ или обезмаслено масло и прибавете 15 г дребно накъсани пресни цветове от билката и 15 г нарязани листа от малина. Запържете леко получената примес и махнете от котлона. На идващия ден леко затоплете мехлема, прецедете го с ленена забрадка и го насипете в дребни бурканчета.

Съхранявайте в ледник.

Баните със отвара от бял равнец са потребни както при хемороиди, по този начин и при бяло течение, инконтиненция на урината, възпаления на яйчниците, вагинит и други гинекологични инфекции. За да приготвите банята, накиснете 100 г от билката в студена вода и оставете за една нощ. На идващия ден кипнете сместа и я прецедете. Компресите от бял равнец оказват помощ при натъртвания, навяхвания, порезни рани и разнообразни изгаряния, написа " За дамата ". Тинктурата от бял равнец е доста ефикасна при простуда и ревматични болки. Накиснете шепа бял равнец в 300 мл ракия или медицински алкохол и оставете да престои две седмици.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР