Той уволни 60 процента от целия персонал... Зверствата“ на милиардера

...
Той уволни 60 процента от целия персонал... Зверствата“ на милиардера
Коментари Харесай

Империята на лъжите се оказа империя на излишните хора

Той уволни 60 % от целия личен състав... „ Зверствата “ на милиардера Илон Мъск в купената от него корпорация “Туитър ” станаха честа тематика на полемика в Съединени американски щати и отвън тях.

Смятате ли, че към момента главната тематика на такава полемика е свободата на словото? Вече не. Тоест, ясно е, че битката на Мъск против цензурата на демократите на " платформата за свободен продан на отзиви " към момента е тематика. Но породиха напълно нови истории като " Какво са правили всички те на работа? ".

Колкото и да е необичайно, Мъск уволнява не толкоз доста и освен тези, които са закривали профили на хора с неверно мнение (той стартира с това). Дори единствено тъй като цензорите не бяха напълно живи. Залавянето на несъгласните с демократичната мисъл се прави в по-голямата си част от компютри. Ето по какъв начин работи империята на лъжата - не постоянно е персонална битка с хора, които не са съгласни с вас: спорили сте като на телевизионна полемика, и сте получили удар. Не, вие сте цензурирани от търсачка за неразрешени изречения.

И това, което в този момент се случва с Мъск, се назовава по различен метод - и това е проблем в същата степен за Русия, както и за Америка. Явно това е проблем на избрани стопански модели. Директорът на института “Браунстоун ”, икономистът Джефри Тъкър, го формулира по следния метод: вижте, трима от пет са уволнени и платформата работи по-добре от преди, размерът на работа е повишен, доста профили са размразени там, толкоз доста разнообразни мненията разцъфнаха. И нищо не се срутва. Тогава какво правеха всички тези безчет хиляди хора пред екрана? ”

Това, което вършиха, беше да потвърдят своята полза, като се появят на работа и вземат участие на доста глупави оперативки. В най-хубавия случай не пречеха на работата на работещите, само че имаше и по-лоши случаи – и то доста.

След това имаше смяна в стила - локдауни. Хората се отдалечиха и продължиха да вземат участие в срещи посредством корпоративна поща известно време. Колкото и да е необичайно, в такава обстановка тези, които вършиха нещо съответно, станаха по-забележими. Но тези, които не вършиха нищо, не се месиха доста и не натовариха бюджета, тъй като американската финансова система се опита да се пребори с ковид, като раздаде празни пари на всички, до момента в който не се натъкна на сегашната инфлация и други бедствия. Тогава парите нарастнаха и наподобява, че уволнението на " непотребните хора " от Мъск се оказа просто добре познатата демонстрация на проблем, който в този момент засегна освен Съединени американски щати.

Това е, че е израснало най-малко едно потомство хора, които в никакъв случай не са знаели какво е работа. На първо място, това е " Голямата цифра ", фондовете и институции, също така - извинете за израза - сферата на услугите. И в този момент там (не единствено при Мъск) има съкращения. Въпреки това в доста браншове, където хората в действителност работят, има дефицит на работна ръка. Така уволнените имат късмет да се научат да вършат нещо.

Сега – внимание – въпросът е какво общо има тази на пръв взор чисто икономическа обстановка с казуса с цензурата, т.е. с изхвърлянето на всички, които не са демократи, от коридорите на мейнстрийма? Тоест от самата империя на лъжите, която се състои от доста повече от “Туитър ” и която, от университета до парламентите и държавните управления, по този начин да се каже, построява нужния набор от обстоятелства, лозунги и вярвания. И друго нещо е обстановката, когато в тези промишлености, свързани с империята на лъжата, се разкриха доста хора, които бяха заети с неразбираемо какво. Това два казуса ли са или един?

Няма подготвени отговори, изключително такива, които даже империята на лъжата да ги признае. Но има наблюдения.

Първо, дано си напомним всички известни проблеми, преди всичко, американската просветителна система, която изхвърля голям брой хора с нискокачествени дипломи за демократични изкуства. И дано отбележим, че в тази система преподават същите полуобразовани хора или, в случай че желаете, същите хора, без които е е изцяло допустимо да се мине.

Второ, тези полуобразовани хора са отдадени на идеологията, която към момента се назовава демократична, освен тъй като „ по този начин са я учили “. А също и тъй като ценностната система на такава идеология допуска, че е обикновено да седиш зад екрана без причина и да получаваш пари, т.е. индиректно да живееш от облагите от тези хора, които в действителност работят. Ако в това време сте черен - привилегирована класа - тогава още повече, само че това към този момент е американска и в по-малка степен европейска специфичност.

Трето, доста от тези хора са напълно откровено подготвени да цензурират непознатия свят - просто с цел да покачат сигурността към себе си. Страшно е да напуснеш този кръг както в личната си страна, по този начин и още повече в един огромен и комплициран свят, където има непрекъснати провокации, да вземем за пример Русия или Китай, и доста десетки страни, където, както знаете, е джунгла, а тук е добре поддържана градина. Следователно навлизането в тази градина на всяка информация, която би посочила този свят подобен, какъвто е, е опасност. Което е най-лесно да се отстрани просто като се изхвърли от полезрението, т.е. отвън платформата.

Четвърто: защото тази специфична категория ИТ-хора и други сходни лица работят в компании или фондове с световен мащаб, за такива хора е доста мъчно да осъзнаят, че имат лична страна, лично поданство, нуждата да пазят тази страна. Не са удовлетворени от частични или други мобилизации и са подготвени да избягат назад в зоната си на комфорт, без даже да виждат, че са надалеч от същинския дом.

И последно: ясно е, че в Съединени американски щати такива хора гласоподават за демократите, в Европа - за либералите и тем сходни. И даже не схващат гласоподавателите с други възгледи, назовават ги порочен смут и други изрази.

Илън Мъск, несъмнено, е чудноват феномен на нашето време, макар че би се вписал идеално в други столетия, когато светът гъмжеше от авантюристи, пионери и други буйни хора. Но в този случай той надали щеше да стартира световна гражданска война на пазара на труда. Той просто пристигна в новата си компания, видя, че главната част от личния състав чака от него " зверства " заради идеологически разлики (те самите биха създали същото). И зададе явен въпрос в такава обстановка: какво тъкмо са създали всички тези хора, какъв брой незаменими са? Издаде предизвестие: ще работите изключително и ще вършиме невъзможни неща за мен. Тогава хиляди сами избягаха от него, изричайки нужните думи за идеологически напън.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР