Той цели разпределянето на спасени в Средиземно море мигранти. ©

...
Той цели разпределянето на спасени в Средиземно море мигранти. ©
Коментари Харесай

14 европейски страни се съгласиха за създаването на механизъм за солидарност

Той цели разпределянето на избавени в Средиземно море мигранти.

 © БГНЕС
Как да бъдат разпределяни избавени в морето мигранти - това беше тематика на диалози в Париж. Френският президент Еманюел Макрон одобри в Елисейския замък Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди и шефът на Международната организация по миграция Мануел де Карвальо Ферейра Виторино.

По-рано във френската столица се организира работна среща за миграцията в Средиземно море. Еманюел Макрон заключи резултатите от диалозите по този начин:

Еманюел Макрон, президент на Франция: 14 страни от Европейския съюз дадоха единодушието си за френско-германския документ, показан от Финландското председателство в Хелзинки. От тях осем страни започнаха дейни дейности за присъединяване в " механизъм за взаимност ".
Съгласно механизма, търсещите леговище ще бъдат разпределяни допустимо най-бързо в съюза от непринудено участващи страни, а в подмяна Италия и Малта ще отворят пристанищата си.

Филипо Гранди, Върховен комисар на Организация на обединените нации за бежанците: Това е механизъм, за който приказваме от дълго време. Сега той се оформя и това е доста значимо.
Източници, близки до тематиката, осведомят, че задачата на срещата в Париж е била да приготви подписването на съглашение през септември в Малта. То планува механизъм, допускащ по-голяма успеваемост и по-хуманно отношение при идването на мигранти през Средиземно море.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР