Той споделя в социалните мрежи, че домът му е бил

...
Той споделя в социалните мрежи, че домът му е бил
Коментари Харесай

Елитен Софийски Квартал Е Под Постоянния Терор На Брутални Крадци!

Той споделя в обществените мрежи, че домът му е бил обран. „ Ние спахме през нощта с жена ми и бебето. Като станахме, видяхме, че всички прозорци са отворени ”, споделя той и добавя, че крадците са отмъкнали персоналните документи на фамилията. Оказало се, че това не е бил единственият ограбен дом в региона. Напук на зачестилите обири в столицата, домовите обири през първата половина на годината понижават. Това разгласи комисар Димитър Кошов, заместител началник на отдел „ Криминална полиция ” към ГДНП.

Той добави, че няма проведени банди крадци. „ Няма организираност. Някои работят поединично. Някои имат лица, които наблюдават за съществуване на полиция. Те се тормозят от контакт с жертвите. През месеците май, юни, юли и август влизат през незатворени прозорци или балконски порти ”, изясни още комисар Кошов. Според него има разнообразни средства за отбрана на имуществото – дейна и пасивна отбрана. „ Пасивната е обвързвана със заключващите механизми. Те са най-важни.

По-скъпите обезпечават по-добра отбрана. Но няма универсална такава ”, изясни още той. „ Домовите обири понижавам за първото шестмесичие на 2019 спрямо това на 2018 с 19% “. Причината съгласно него не е в това, че хората подават по-малко тъжби, а че полицията прави все по-компетентно работата си. Крадците работят главно единично, а други имат лице, което следи за идването на полиция или СОТ. „ Няма банди “, безапелационен е Кошов. Обикновено се вземат скъпите движимости от вкъщи –пари, бижута и така нататък Ако притежателят на жилището е там, крадците гледат да са оптимално бързи, стига да нямат информация, че там има нещо скъпо. Пасивната отбрана е обвързвана със заключването на вратите, повишение отбраната на дограмата и така нататък. Активната е обвързвана със СОТ системите, които бързо да записват нежеланите гости в дома.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР