Той ще оказва методическа помощ при разследването и ще следи

...
Той ще оказва методическа помощ при разследването и ще следи
Коментари Харесай

Апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор делото за взрива в блок 302 в кв. Владиславово“


Той ще оказва методическа помощ при следствието и ще следи за срочност и качествено следствие. Досъдебното произвеждане за гърмежа е взето на специфичен контрол, защото се отличава с фактическа и правна трудност и особена значителност и интерес. За разпореждането на апелативния прокурор е известен наблюдаващият прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

Както към този момент е известно, при гърмежа с следващ пожар починаха 53-годишна жена и 66-годишният Веселин Димитров, който е обитавал ап. 24 във вход 3 на блок 302 в кв. " Владиславово “. ДНК-експертиза, чието умозаключение излезе късно през вчерашния ден, потвърждава, че откритите овъглени тела в двата най-пострадали жилището са техни. Димитров е трябвало да напусне ап. 24, защото е имало издадена заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение след сигнал на дамата, с която живеел на фамилни начала.

От гърмежа са нанесени и обилни материални щети  на други жилища и паркирани коли. Пострадаха 7 души, от които три деца. Заради обгазяване им от огромния пожар те бяха настанени за лекуване в болница.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР