Той се намира на централния площад в града, в реконструираната

...
Той се намира на централния площад в града, в реконструираната
Коментари Харесай

Отварят креативен център в Бяла до края на месеца

Той се намира на централния площад в града, в реконструираната някогашна ритуална зала

Ново споделено работно пространство ще отвори порти в Бяла. Новият изобретателен център (КРЕА Център) се намира на централния площад в града, в реконструираната някогашна ритуална зала и разполага с конферентна зала, отворено пространство с 20 работни места, зала за срещи и четири оборудвани тематични ателиета: музикално, шевно, кино и фото ателие и лаборатория за основаване на прототипи, осведоми Националното радио.

КРЕА ЦентърБяла е част от интернационална мрежа споделени работни пространства, построени в границите на интернационален план „ КРЕАТИВНИ ЦЕНТРОВЕ/ Развитие на културата и креативните промишлености в Черноморския басейн “, който е финансиран от „ Съвместна оперативна стратегия Черноморски басейн 2014-2020 “. Партньори на Община Бяла са Община Чекмекьой, Истанбул (Турция), Община Кавала (Гърция), Община Констанца (Румъния) и Център за бизнес развиване в Николаев (Украйна).

Повече детайлности пред репортера на Ваня Славова показа Христина Келисакиева-връзки с обществеността и медиите:

Амбицията на екипа е да се трансформира коуъркинг офиса в притегателно място за фрийлансъри, бизнесмени от цифровата сфера (програмисти, уеб разработчици, графични дизайнери, илюстратори и др.) и самостоятелни експерти с артистични специалности. Навсякъде по света коуъркинг пространствата се стремят да основат общественост, контакти сред потребителите за шерване на хрумвания, креативност и продуктивност. Креа ЦентърБяла ще бъде място за среща на създатели и бизнесмени, за осъществяване на образования и конференции, за работа в споделена работна среда и обмяна на интернационален опит. По този метод ще се сътвори съдействие, синергия и мощна мрежа сред изобретателни персони и бизнес. Обитателите на тези простраства стават общественост. Това, наред с опциите за бизнес и персонални контакти, придава на споделеното работно пространство още повече атрактивност за хората без личен офис. Нещо повече, новото споделено работно пространство на Бяла ще дава услугите си гратис до края на 2023 година.

Креативният център ще стартира работа с 60 консуматори, които ще бъдат селектирани от всички получени кандидатури. За селекцията на потребителите е образуван комитет, който ще организира изявленията с всички претенденти. Кандидатстването е онлайн, посредством попълване на електронен формуляр (https://bit.ly/crea-applicationform ). Формулярът следва да бъде съпроводен от портфолио на претендента.

Всички утвърдени консуматори стават част от интернационална мрежа и с изключение на коуъркинг офиса в Бяла могат безвъзмездна да употребяват услугите на останалите офиси в Истанбул, Кавала и Констанца. Освен да употребяват споделения офис и всички налични механически средства, потребителите ще имат опция да вземат присъединяване редица събития и образования по настоящи тематики.

Проектът „ Креативни центрове “ ще способства за развиването на капацитета креативните промишлености в Черноморския район. За дребен град като Бяла това е неповторима опция да притегли създатели от разнообразни сфери, предоставяйки им опция да съчетаят почивката на море с работа в приятна творчества атмосфера.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР