Той разказа за случаи, в които зам.-министърът на здравеопазването Жени

...
Той разказа за случаи, в които зам.-министърът на здравеопазването Жени
Коментари Харесай

Камен Плочев: Няма да подам оставка, нищо незаконно не съм направил


Той описа за случаи, в които зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева е правила опити да се намеси в неговата работа и да му окаже напън да прави назначения в НЗОК.

Няма да подам оставка, нищо нелегално не съм направил.

Това съобщи шефът на НЗОК проф. Камен Плочев пред бТВ, уточнявайки, че се е срещал с премиера и той не му е желал оставката.

Управителят на касата в неделя е разговарял и с премиера Бойко Борисов, който му обяснил, че би трябвало да се спрат течове от НЗОК към чужбина. Плочев е безапелационен, че Борисов не му е изискал оставката.

Миналата седмица министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев изиска оставката на Плочев, тъй като шефът на касата изискал актуализация на бюджета без да я съгласува с министерството.

Плочев е безапелационен, че е уведомил здравното министерство за желанията си.

Управителят на здравната каса сподели още, че негов непосредствен другар му се обадил да му влияе да подаде оставка.

„ Директно мен никой не ме е заплашвал. Мой другар ми сподели, че с него е извършен диалог, да ми съобщи да си подам оставката, да се разделим с положително, тъй като другояче ще бъде включена репресивната машина на страната и работа в държавна болница в никакъв случай няма да си намеря ”, описа Плочев.

Здравният министър Кирил Ананиев също разговарял със Славчо Велков с молбата да влияе на Плочев да подаде оставка. „ Истината е, че там се бързаше до момента в който се върне премиера тази оставка да бъде завършена и да кажат, ето бе, той самичък си подаде оставката ”, счита Велков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР