Той призова Васил Божков да се прибере в България или

...
Той призова Васил Божков да се прибере в България или
Коментари Харесай

Горанов: Технически бихме успели да свием дефицита, но ще се лишим от инвестиции


Той прикани Васил Божков да се прибере в България или да бъде разпитан отдалечено

Технически бихме съумели да свием недостига, само че това крие опасности да се лишим от вложения в образованието и инфраструктурата, разяснява пред Българска национална телевизия някогашният финансов министър Владислав Горанов.

Той уточни, че част от рисковете за постигането на 3% недостиг са свързани с желанието да се свият вложенията.

" Половината от финансовите разноски не могат да се свият, тъй като са свързани с еврофондовете. Другата половина е обвързвана с разноските за армията. Има неизплатени разноски с пътните компании. Тук се изчерпват огромните пера, свързани с вложения ", посочи финансистът.

По думите му е рано да се каже каква ще е финансовата политика на държавното управление Денков-Габриел.

" Има поръчки, че няма да се подвигат налозите. Декларира се, че еврозоната е приоритет и би трябвало да се целим в 3% недостиг. Надявам се да се реализира рационален финансов баланс. Да свалиш недостига от 6.5 на 3 % е обвързвано с огромно орязване на разноските ", посочи Горанов. Според него политиката, довела до 12 милиарда недостиг е неприемлива и неприемлива. Затова в този момент било доста комплицирано и мъчно да се върне сметката в естествените граници.

По отношение на рокадите в приходните организации, Горанов счита, че Асен Василев като финансов министър има право да избере екипа си. Въпреки това оставали известни съмнения към някои назначения.

Относно възможното завръщане на Васил Божков като предпазен очевидец, Горанов уточни, че не се тормози. 

" Всичко по делото с изчезналите милиони от хазарт в хазната е казано. Добре е този развой да се задвижи и завърши ", означи финансистът. Той бе безапелационен, че включването му в последния списък " Магнитски "  е административна глоба.

" Не съм горделив от обстоятелството, че съм включен. Смятам, че американските служби са били подведени с неверна информация. Не мисля, че санкционирането ми е опасност към Бойко Борисов ", акцентира Горанов.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР