Той припомня, че през мандата 2015-2019 г. веднъж годишно се

...
Той припомня, че през мандата 2015-2019 г. веднъж годишно се
Коментари Харесай

Николай Николов пита Фандъкова каква е готовността на СО за предстоящата мигрантска вълна

Той напомня, че през мандата 2015-2019 година един път годишно се организираше сесия по сигурността и публичния ред в столицата, на която на общинските съветници се предоставяше информация за активността на Столична дирекция на вътрешните работи през миналата година и подхванатите ограничения за подобряването на активността им през сегашна година.
„ Последната такава сесия, отдадена на тематика сигурност в столицата е била на 28 март 2019 година А през този мандат не е извършена нито една “, уточни Николов.

Той приканва кметът на столицата да насрочи сесия по сигурността, на която общинските съветници да получат информация какъв е недокомплектът на Столична дирекция на вътрешните работи към днешна дата и какви са аргументите за това, както и какъв брой са осъществените и разкрити закононарушения на територията на Столична община през 2019, 2020 и през актуалната година и от какъв темперамент са те.

Общинският консултант от Българска социалистическа партия слага и въпроса до каква степен е стигнало построяването на видеонаблюдение в столичните региони.

„ Изключително значимо е да сме наясно какво е равнището на сигурността в столицата, има ли растеж или спад на битовата престъпност от началото на коронавирус рецесията. Както и квалифициран ли е градът да посрещне мигрантската вълна, която се задава. Сигурността е основен бранш от активността на Столична община “, съобщи Николай Николов и добави, че общинските съветници от Българска социалистическа партия неведнъж са поставяли въпроса за нуждата от отраслов заместник-кмет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР