Той припомни трагедията след горските пожари в съседна Гърция, както

...
Той припомни трагедията след горските пожари в съседна Гърция, както
Коментари Харесай

Важно: Мвр Алармира За Опасност От Пожари В Тези Части На България!

Той напомни нещастието след горските пожари в прилежаща Гърция, както и продължаващата битка с огнената буря в Съединени американски щати, Швеция и други европейски страни.

Николай Николов сподели, че пред чиновниците на пожарната най-важната задача е да не бъдат позволени човешки жертви в възможни горски пожари, а по-късно да се лимитират икономическите и екологични вреди. Той сподели, че държавното управление е отпуснало средства за преоборудването на военните вертолети " Кугър ", с цел да могат да употребяват при гасене на пожари от въздуха.

Продължава работата по основаването на доброволни формирования за битка с бедствията и повредите, добави още Николай Николов. Досега са регистрирани повече от 3000 доброволци и единствено в 15 общини в страната няма регистрирани доброволни формирования.

Главен комисар Николов уточни, че са известни проблемите пред локалните управляващи в по-малките общини като обезлюдяването и застаряващото население. От 2019 година кметовете на общини ще получават още началото на годината държавната дотация за доброволните формирования, което ще им разрешава по-добре да възнамеряват разноските, означи той.

Главен комисар Николов връчи през днешния ден премията " Почетен знак на Министерство на вътрешните работи " - трета степен, на основен контрольор Кирил Василев, шеф на бранш " Пожарогасителна и избавителна активност " към Регионалната дирекция ПБЗН във Враца. Отличието, което му се присъжда със заповед на министър Валентин Радев, е за цялостната му дългогодишна работа като чиновник от пожарната, както и съответно за активността му при очистване на естествените бедствия, сполетели обитаеми места в региона от началото на годината. Николай Николов уточни при връчването на премия, че основен контрольор Василев е образец, които би трябвало да се следва, само че чиновниците, които карат хората да имат вяра на пожарникарите и спасителите и да разчитат на тяхната помощ.

" Внимание, заплаха от пожари!

От Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " през днешния ден оповестиха, че с повишението на дневните температури доста се усилва и рискът от пораждане и бързо разпространяване на пожари в природата. За да не се позволяват съществени произшествия и с цел да бъде опазена селскостопанската годишна продукция, гората и имуществото ни, огнеборците напомнят главните правила за пожарна сигурност през летния сезон:

- неприемливо е изхвърлянето на недоизгасени кибритени клечки и угарки от цигари в горима и леснозапалима среда;

- всички моторни транспортни средства, които влизат в горите или правят селскостопанска активност, би трябвало да са механически изправни, с уредба, недопускаща отделянето или изхвърлянето на искри;

- преди да запалите огън - уверете се, че не е прохладно, че имате задоволителни количества вода или други подръчни средства за гасене;

- не оставяйте огъня без наблюдаване, а най-после деликатно го изгасете;

- не допускайте паленето на огън от деца или възрастни хора, които не са в положение да управляват горенето и гасенето при действителна заплаха от пожар;

- разчистването на сухи треви и боклуци в горски сектори би трябвало да става посредством извозването им на избраните за това места, а не посредством изгаряне;

- неразрешено е унищожаването на сухи клони и боклуци посредством изгаряне на място в горски сектори и в аграрни земи, неразрешено е паленето и опалването на стърнищата.

При пожар потърсете помощ на телефон 112.

На страницата на Национален институт по метеорология и хидрология може да ревизирате по какъв начин ще се промени показателят за пожароопасност през идващите 48 часа.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР