Той припомни, че в резултат от негово питане от името

...
Той припомни, че в резултат от негово питане от името
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Обзалагам се, че трасето на трамвай №5 няма да бъде завършено в срок

Той напомни, че в следствие от негово запитване от името на групата на Българска социалистическа партия във връзка на този ремонт се е оказало, че част от дейностите наново се вършат. Тоест има неточност в осъществяването или неточност в проектирането.

 

Паргов е получил уверението, че повторното осъществяване на избрани действия ще е за сметка на изпълнителя, а не е за сметка на самия план, който е на стойност 40 милиона без Данък добавена стойност.

 

Общинският консултант добави, че има и справедливи аргументи - този план е юридически преди две-три години. „ Заложеното КСС не дава отговор на сегашните ценови условия и сигурно ще се наложи да се употребява механизма за индексация, който Министерски съвет одобри неотдавна и важи за всички ведомства и инфраструктурни планове. Но отвън това приказваме за качество на ремонта “, изясни Калоян Паргов.

 

Социалистът съобщи, че са изцяло резонни настояванията за нарастване на заплатите на работещите в градския превоз, като се има поради инфлацията, енергийната рецесия и следствията от Ковид пандемията.

 

„ Трудът на водачите е тежък, работи се в стресови условия. Натоварването е извънредно огромно и те заслужено желаят индексация “, уверен е Паргов и добави, че в този момент би трябвало да стартират диалозите за ново нарастване на заплатите, които даже са закъснели на фона на това, че от началото на годината това се е случило в значително сектори.

 

Заместник- ръководителят на Комисията по превоз и пътна сигурност напомни, че тази година Столична община работи с дупка от 70 милиона в превоза, макар че постоянното държавното управление обезпечи 75 милиона.

 

„ Позицията на групата на Българска социалистическа партия беше, че Столична община и градският превоз имат запаси – просто би трябвало да запретнат ръкави, с цел да спре приключването на средства, да спре безхаберието, като това, което виждаме с ремонта на трамвай №5 “, изясни Паргов и уточни, че по този начин може да се обезпечат нужните средства, с цел да не се движи градският превоз по разводнен график, с оглед икономисване на пари.

По думите му не е реалистично и не е належащо да се товари популацията с по-скъпи карти и билети.

 

„ Най-малкото тъй като градският превоз се конкурира с автомобилния. Виждаме тапите в пиковите часове. Това значи, че не трябва да подтикваме автомобилния трафик. По-скоро би трябвало да подтикваме използването на публичния превоз, който би трябвало да е бърз, на ниска цена и комфортен. В който пасажерът да е преди всичко “, посочи Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР