Той посочи, че юни, юли и август тази година по

...
Той посочи, че юни, юли и август тази година по
Коментари Харесай

Гутериш: Все още може да избегнем най-лошото от климатичния хаос, но времето изтича

Той уточни, че юни, юли и август тази година по публични данни са били най-горещите три месеца в историята, което показва нуждата от по-съществени упоритости и взаимност в битката с климатичните промени.

 

`Все още може да избегнем най-лошото от климатичния безпорядък, само че времето изтича ", сигнализира Гутериш на срещата на върха в Джакарта, на която участваха високопоставени представители на 10-те страни членки на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), както и представители на Южна Корея, Съединените щати, Япония, Китай, Русия, Индия, Австралия и Нова Зеландия. " Нямаме нито момент за губене ", акцентира той.

 

Миналата година генералният секретар на Организация на обединените нации предложи така наречен пакт за взаимност в региона на климата, в който всички огромни замърсители поставят спомагателни старания за понижаване на излъчванията, а по-богатите страни активизират финансови и механически запаси в поддръжка на разрастващите се стопански системи, напомня ДПА.

 

Тази година той показа и стратегия за ускорено развиване, която упорства развитите страни да реализират нулеви чисти излъчвания допустимо най-бързо до 2040 година, а разрастващите се стопански системи - допустимо най-бързо преди 2050 година

 

Гутериш похвали страните членки на АСЕАН като Индонезия и Виетнам, които са пионери в партньорствата за обективен енергиен преход, с цел да им помогне да преминат към възобновима сила.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР