Той подчерта: По моя инициатива днес се състоя среща

...
Той подчерта:  По моя инициатива днес се състоя среща
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Инициирахме промени в НК и в ЗДП, за да се спрат убийствата на деца по пътищата

Той акцентира: " По моя самодейност през днешния ден се състоя среща с родители на починали деца в Парламента, на която имаше представители на всички партии. Ние декларирахме, че за битката с ПТП ще има нови санкции.

 

Ние сме инициирали промени в Наказателен кодекс, както и в Закона за придвижване по пътищата. Надяваме се те да станат факт. Тогава, когато има гибел на пътя от водач, използвал опиати и алкохол, би трябвало това да се третира като закононарушение с предумисъл.  Има и към този момент присъда, това е пробив ".

 

Министър Стоянов съобщи, че е разговаряно и прокуратурата да желае по-високи присъди в такива случаи, да се третират като закононарушения с предумисъл.

 

" На срещата през днешния ден имаше и прокурор от Върховен касационен съд, който се ангажира да наблюдава за какво има закъснение на каузи с ПТП с водачи, използвали опиати и алкохол ". Това акцентира министърът.

 

Той разяснява: " Да се конфискуват коли, съгласно мен тази мярка е безусловно наложителна. Днес изрично депутатите се авнгажираха с казуса и примерно - да не може да се мине механически обзор, в случай че не са платени всички санкции. Нужни са промени в незабавен порядък на Наказателния кодекс и в Закона за придвижване по пътищата. "

 

По думите му, с цел да се промени манталитетът на водачите у нас, е нужно, да има часове в учебно заведение, които да учат децата на вярно държание по пътя.

 

Министър Стоянов разяснява и хванатата през днешния ден незаконна група по наркотрафик на Слънчев бряг. Той благодари на чиновниците на реда, които са я заловили.

 

" Фентанила, преди към 5 години за първи път чух за него. Колеги от Съединени американски щати ни предизвестиха, че стартира да се популяризира в Европа. През март т.г. се иззиха огромно количество опиати в София и бе конфискуван 6 кг фентанил. Много постоянно хората, които го използван даже и не знаят за него ", посочи вътрешният министър.

 

Той разяснява и незаконната миграция. " От началото на годината са спрени 90 000 опита за влизане у нас. Службите в Министерство на вътрешните работи работят. Вътрешните арестувания са следени от нас. Много малко са инцидентните задържаия. Европейски Съюз ни поддържа. Надяваме се през октомври България да бъде призната в Шенген. "

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР