Той подчерта, че властта е обещала на миньорите исканията им

...
Той подчерта, че властта е обещала на миньорите исканията им
Коментари Харесай

Шефът на ТЕЦ „Брикел“: Винаги има вариант да се преговаря, исканията на миньорите са напълно изпълними

Той акцентира, че властта е дала обещание на миньорите настояванията им да бъдат заложени в Териториалните проекти, само че това по този начин и не се е случило. Написаха се едни проекти на коляно, разгласиха се и се пратиха в Брюксел, разясни Павлов.

 

Директорът на " Брикел " посочи, че енергийните сдружения и въглищните централи внасят годишно в държавната хазна над 1,5 милиарда лв..

Павлов бе безапелационен, че без енергетика не можем. Според него териториалните проекти за обективен преход не оферират опция. По думите му работните места на енергетиците ще бъдат закрити. Той добави, че в плановете липсва датата 2038 година, до която ръководещите уверяваха, че миньорите ще продължат да работят.

 

Янилин Павлов недоумява за какво България съумя да контракти дерогация за съветски нефт, а не може да предоговри ПВУ? Той посочи, че страната ни не е подготвена за енергийния преход. Недопустимо е да затворим всичко, добави той.

 

Директорът на Топлоелектрическа централа " Брикел " съобщи, че е наложително да бъде направена енергийна тактика до 2050 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР