Той подчерта, че подписката за референдум за отлагане на еврото

...
Той подчерта, че подписката за референдум за отлагане на еврото
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Успех на Възраждане е, че България няма да влезе в Еврозоната на 1 януари 2024

Той акцентира, че подписката за референдум за отсрочване на еврото продължава

България няма да се причисли към еврозоната от 1 януари 2024 година и това е триумф на " Възраждане ". Решението за влизане в еврозоната постоянно е политическо, не е икономическо. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Той акцентира, че подписката за референдум за отсрочване на еврото продължава, тъй като това, че няма да се присъединим от 1 януари 2024, не значи, че няма да се желае влизане от 2025 година, което за партия " Възраждане " е недопустимо.

До момента са събрани подписите на над 250 000 българи. От " Възраждане " разполагат със 7 седмици, с цел да съберат изискуемия най-малко от 400 000.

" Ще съберем нужните подписи, ще ги внесем и ще потвърдим едно простичко нещо - че ние, българите, към този момент знаем, че от нас зависи крайното решение на обстановката в страната и че имаме свободата да споделяме това, което мислим. А в Брюксел ще се научат да привикват с мисълта, че България може да споделя и " не ", сподели Костадинов.

Костадинов разяснява глобите по закона " Магнитски " по този начин:

" Ние ще убедим българските жители да гласоподават доверие на " Възраждане " да стане първостепенна политическа мощ и въпроса за корупцията да го решаваме ние, тъй като една суверенна страна, каквито и проблеми да има, тя си ги взема решение сама "

Визията на " Възраждане " за правосъдна промяна е автономия на следствието. От партията са за промяна на основният прокурор Иван Гешев. Смятат и, че би трябвало да има форма на надзор върху активността на обвинител номер едно в страната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР