Той пилотира изпълнителната власт на ЕС, ръководи екип, в който

...
Той пилотира изпълнителната власт на ЕС, ръководи екип, в който
Коментари Харесай

Председател на ЕК: Голяма заплата, 18-часов работен ден и служители от 28 държави

Той пилотира изпълнителната власт на Европейски Съюз, управлява екип, в който се приказва на доста езици, преговоря с най-големите международни водачи, само че няма нито аероплан, нито ведомствено жилище. Новият ръководител на Европейската комисия ще встъпи в служба на 1 ноември и през вчерашния ден на европейска среща на високо ниво се обсъждаха претендентите за него.

Според сегашния титуляр, Жан-Клод Юнкер от Люксембург, " това е работа на цялостен работен ден, по 18 часа на ден ". Владеенето на британски е наложително, френският е в допълнение преимущество, както и всеки различен европейски език.

Петгодишният мандат може да бъде още един единствено един път. Ето какви са прерогативите и дилемите на тази длъжността:

Непривлекателен кабинет

Човекът, който е лицето на Европа, има офис на 13-ия етаж на " Берлемон ", постройка с кръстовидна форма, издигната през 60-те години на мястото на някогашен манастир (откъдето идва името й) и актуализирана в края на предишния век след 15-годишно премахване на азбест. Тя няма нищо общо с блясъка на Елисейския замък или канцлерството в Берлин.

Разположена е в много сив квартал, който носи името на родения в Люксембург французин Робер Шуман, един от бащите създатели на Европа.

Пред " Берлемон ", от другата страна на " Рю дьо ла Лоа ", улицата, която е съвсем като минаваща през града автомагистрала, се намира Съветът, където по няколко пъти годишно се събират държавните и държавните ръководители на Съюза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР