Той определя стила си като уникално съчетание между реализъм и

...
Той определя стила си като уникално съчетание между реализъм и
Коментари Харесай

Холандски графити артист рисува в София

Той дефинира стила си като неповторимо комбиниране сред натурализъм и анимация. Неговите момчета те гледат от стената заплашително, подготвени да ти покажат на какво са способни, само че вглеждайки се в очите им успяваш да видиш добрина, а не преднамереност.

Роденият в Ситард, Холандия художник Наш към този момент 30 години обикаля света с изкуството си и се пробва да накара повече хора да го схванат.

" Започнах през 1981 година като бибой, това значи танцьор на брейк, въртях се на главата си и по този начин нататък. Брейкът е един от детайлите на хип-хопа, а хип-хопът се състои от 4 детайла – брейк танци, диджействане, рапиране и графити. Така че когато започнах с брейка, беше естествено и да се занимавам с графити, тъй като като дете обичах да рисувам. Героите, които върша, са тези бибой, за които приказвам, брейкъри. Аз развих моите герои по този облик, само че ги направих по-пластични. Много хора ме питат за какво наподобяват толкоз ядосани, само че те не са ядосани, това е поза. Брейкаджиите, когато танцуват в състезание с различен танцьор, вършат тези физиономии, гледат неприятно. Така че това вършат моите герои – това е техният темперамент. ", споделя Наш.

Днес той се радва да работи това, което обича и се забавлява, до момента в който го прави. Казва, че сега да си графити художник е мода. На младежите им харесва, само че с цел да го вършат, имат потребност от законни стени. А не да се усещат като нарушители.

" Винаги съм харесвал Барселона, там има доста актьори и доста места за изобразяване. Но преди 10 години новият кмет почисти всички графити и в този момент градът не е същият. София също е прелестна, само че, за жалост, нямате законни стени. Когато отидете в изложба или музей, хората там са решили кое е изкуство. За мен няма разлика сред художника и графити актьора. Ние също имаме натурализъм, сюрреализъм – всички тези стилове. Единствената разлика е в инструментите. А вандалите-те разрушават града. Ние не сме едни и същи хора. Всеки човек взема решение самичък за себе си какъв желае да бъде. "

Организаторът на фестивала " София графити батъл " се надява посредством сходни събития да разпространява от ден на ден този тип изкуство и по този метод в най-скоро време и София да се снабди със своите законни места за изобразяване.

" Графитите и стрийт арта са преди всичко изкуство, тъй че променяйки средата, ние имаме силата да насочваме обръщение и най-хубавото е, че за нашето изкуство ние нямаме потребност от галерии. Ние сме на открито, тъй че всеки човек е във нашата изложба. ", споделя Цветан Бизев.

А Наш добавя: " Видял съм съвсем половината свят, бил съм в Австралия, Америка, Абу Даби, Турция, цяла Европа – това е заниманието. Не ставаш богат, само че се запознаваш с доста хора, създаваш нови другари и това е най-важното нещо. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР