Той окачестви събитието като историческо предвид огромния обем химически оръжия,

...
Той окачестви събитието като историческо предвид огромния обем химически оръжия,
Коментари Харесай

Путин: Русия унищожи химическия си арсенал

Той окачестви събитието като историческо поради големия размер химически оръжия, останали от руско време, предадоха Ройтерс и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

"Въпреки че нашата страна планираше да приключи тази работа към 2020 година, тя я завършва по-рано от набелязания период ", сподели още Путин в изказване, излъчено по телевизия "Россия 24 ".

Той означи, че Съединени американски щати не са изпълнили поетия от тях ангажимент да унищожат своя химически боеприпас и три пъти го отсрочват с претекста, че не им доближават средства.

Утилизирането на последния химически арсенал на полигон в съветската република Удмуртия е станало през днешния ден по заповед на висшия главнокомандващ Владимир Путин. Той е издал заповедта по телемост от резиденцията си в Ново Огарьово край Москва.

За своето химическо разоръжаване Русия е получила финансова помощ от 16 страни, а също от Европейския съюз и американска неправителствена организация. Най-много средства са били отпуснати от Съединени американски щати, Германия, Англия и Канада.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР