Той оглавява проруска националистическа партия, която често обвинява опонентите си

...
Той оглавява проруска националистическа партия, която често обвинява опонентите си
Коментари Харесай

Костадинов се събра с осъждан неонацист в Словакия

Той оглавява проруска националистическа партия, която постоянно упреква съперниците си във " фашизъм ".

В Европа обаче търси за съидейници крайнодесни обединения.

А последната му задгранична разходка даже го събра с осъждан неонацист. Кой е новият съдружник на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов?

През последните две години проруската партия  " Възраждане "  успя да усили резултата си на избори с близо 280 000 гласа. Така тя се трансформира от една от няколкото извънпарламентарни националистически обединения със подобен електорат в третата мощ в 49-ото Народно заседание.

Това лято водачът ѝ Костадин Костадинов полага старания да усили тежестта ѝ на европейската сцена, търсейки съдружници зад граница. Макар че в последно време регулярно упреква съперниците си в България във  " фашизъм ", в чужбина той все по-често се оказва в компанията на крайнодесни политици.

По предписание убежденията им съответстват с тези на " Възраждане " най-малко в няколко посоки - привързаността към Русия, скептицизма към Европейския съюз (ЕС) и НАТО, антиимигрантските послания, от време на време и отхвърлянето на правата на ЛГБТ+ общността, написа Свободна Европа.

И в случай че до момента контактите на Костадинов са се простирали най-вече до политици, подозирани в хрумвания оттатък полето на десния консерватизъм, този уикенд той показно прекрачи тази граница. В неделя водачът на " Възраждане " се снима със своя нов съдружник, който в действителност е осъждан неонацист.

Става въпрос за ръководителя на крайнодясната Народна партия " Наша Словакия "  Мариан Котлеба, който към момента се намира в изпитателен период на условна присъда за потребление на нацистка символика.

Подобно на Костадинов, Котлеба е водач на растяща парламентарна мощ, която пропагандира излизане на страната си от Европейски Съюз, отхвърля общата европейска валута, бори се против еднополовите бракове, а преди се обявяваше и против имунизацията поради COVID-19.

Продължение: 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР