Той очерта кои са бъдещите му партньори в евентуален кабинет.

...
Той очерта кои са бъдещите му партньори в евентуален кабинет.
Коментари Харесай

Борисов кани всички на преговори за кабинет, дори служебни министри на Радев

Той очерта кои са бъдещите му сътрудници в възможен кабинет. " Нашите естествени съдружници са в зоната на тези, които поддържат Украйна, които са за влизане в Шенген и Еврозоната ".

" Затова ние ще поканим безусловно всички партии, които българският народ е изпратил в Народното събрание. Най-стабилно ръководство е коалиция сред огромните партии ", съобщи Борисов. Това, по думите му, ще успокои бизнеса и народа. И подсети, че нееднократно до момента го е споделил.

" За политики ще приказваме единствено с партиите, които решат да вземат участие в постоянно държавно управление. Обръщаме се към първата, тъй като това би било най-стабилното, най-евроатлантическо. Личните ни усеща нямат никакво значение. В момента, в който президентът ни връчи мандата, ще поканим всички партии ", сподели той. 

И акцентира, че ще беседва и с " Възраждане ", тъй като тяхното достижение на вота като трета политическа мощ не трябва да се омаловажава.

С " Възраждане " също ще приказваме доста съществено, и голям брой висшисти към този момент гласоподават там тъй че никой няма право да омаловажава триумфа им ", съобщи Борисов.

ГЕРБ излиза с първо изказване след изборната нощ три дни след вота на 2 април. Формацията в коалиция със Съюз на демократичните сили завоюва парламентарните избори с 2% преднина пред обединението сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

Вторите към този момент оповестиха, че по никакъв метод няма да поддържат мандат и кабинет на ГЕРБ. Все още обаче не са споделили своето мнение по въпроса за коалиция сред първия и втория от " Демократична България " - двете партии в нея, ДСБ и " Да, България " също организираха своите заседания във вторник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР