Той очерта достъпът до култура като най-съкровената му цел като

...
Той очерта достъпът до култура като най-съкровената му цел като
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Министерството на културата е административно блато

Той очерта достъпът до просвета като най-съкровената му цел като министър

„ Министерството на културата е административно тресавище “, сподели новият културен министър Атанас Атанасов. По думите му в министерството има сигнали, тъжби и проблеми, които не са се разрешавали с години.

„ Там има проблеми, които са входирани преди години, на които е доста мъчно да проследиш началото “, сподели Атанасов в ефира на.

При предаването на властта предходният културен министър Минеков сподели на Атанасов, че министерството е „ тресавище, инфектирано с корупция “. „ Нямам самочувствието, че след месец на този пост към този момент съм разкрил всички нередности “, сподели културният министър.

Въпреки това той загатна, че е осведомен с неуредици свързани с Националния фонд „ Култура “.

„ Голямата картина ще е на фокус, тъй като желаеме да свършим работа, която да сътвори една постоянна основа “, сподели Атанасов за работата си като министър.

Той очерта достъпът до просвета като най-съкровената му цел, като даде образец със себе си – Атанасов се докоснал до театъра за първи път като студент, тъй като преди този момент не му била дадена тази опция. Всичките му сътрудници обаче играели на сцена от деца.

„ Човекът на този пост би трябвало да има едни положителни мениджърски умения, в сравнение с да е на върха на изкуството в избрана сфера. Надявам се, че тъкмо в този аспект бих могъл да допринеса доста за културата в страната “, сподели Атанасов.

Той добави, че доброжелателността му несъмнено няма да е единственото значимо качество, само че е едно положително начало.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР