Той обясни, че в повечето демокрации с пропорционална избирателна система

...
Той обясни, че в повечето демокрации с пропорционална избирателна система
Коментари Харесай

Светослав Малинов: ГЕРБ няма да състави правителство, предсрочни избори чукат на вратата

Той изясни, че в множеството демокрации с пропорционална изборна система е обикновено първата политическа мощ да не успее да образува държавно управление, защото няма съдружни сътрудници.

Според него ГЕРБ сега се намира в сходна позиция, защото при две държавни управления на Борисов са били " унищожени " по-малките сътрудници в ръководството му.

Малинов добави, че при всички положения ще се проведат предварителни парламентарни избори, само че въпросът е дали това ще стане още лятото, или ще се сформира държавно управление, което да има ясно избрани цели и което ще ръководи в продължение на година и половина.

Политологът акцентира, че резултатите от тези избори към този момент оказват въздействие върху изхода от президентските, които ще се проведат по-късно тази година:

„ Шансовете на президента Радев понижиха за преизбиране за втори мандат, тъй като Българска социалистическа партия е мощно отслабена. Той би трябвало да откри нова партия, притежател или платформа. Президентската позиция в България не е печелена без ясна поддръжка на водеща партия, а такава сега Българска социалистическа партия за първи път от доста години не е – тя е трета. Няма подозрение, че рецесията там ще се задълбочи “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР