Той обясни, че процесът тръгва от някакъв социален проблем. Обикновено

...
Той обясни, че процесът тръгва от някакъв социален проблем. Обикновено
Коментари Харесай

Смразяващи Разкрития! Вижте Как Радикализират Децата В България! Превръщат Съкровищата Ни В Убийци!

Той изясни, че процесът потегля от някакъв обществен проблем.

" Обикновено се вербуват младежи от 18 до 32 години. Те търсят пояснение за какво не съумяват. Неуспехите може да са всевъзможни - в учебно заведение, напуснала го е приятелката, няма другари, не може да се приспособява към дадена среда. И към този момент в търсене на аргументите, нормално се търси отвън тази причина и тогава се основават предпоставките, с цел да може да се задейства развой на радикализацията, като това е единствено една от предпоставките ", разяснява Йовчев.

Случаят с момчето от Пловдив поражда въпроси какви са същинските закани от коренен ислям у нас, счита още той.

Според него в България като че ли още не се схваща, че и в нашата страна има такава опасност.

Отношението ни не е задоволително съответно на обстановката, която е сега, добави някогашният началник на ДАНС.

Много е значимо да се основат механизми, които да стопират достъпа до сходни интернет портали от България, счита Йовчев.

Той бе безапелационен и че би трябвало смяна в закона за специфичните разследващи средства.

" Има нови технологии, неописани и по тази причина нашите служби са лимитирани, не могат да доставят такива технологии, които да им разрешат да схванат какво се случва в пространството. Трябва да има доста сериозен механизъм за надзор на тези системи, тъй като те могат да се употребяват и като оръжия и би трябвало да се подсигурява, че те ще бъдат употребявани единствено за задачите, разказани в закона, а не за други. Освен това пречка е и голямата им цена ", разясни Цветлин Йовчев.

Относно разгласяването на случая с момчето от Пловдив някогашният вътрешен министър съобщи, че не е добра концепция да се разгласяват детайлности от следствието. Според него обаче от време на време се постанова целеустремено да се изпусне информация, само че не знае дали в тази ситуация това е по този начин.

Той въпреки всичко отбрани службите ни, тъй като за тях, по думите му, това е първи сходен случай и нямат доста опит по какъв начин да се реагира в сходни обстановки.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР