Той обясни, че президентската институция и в частност Румен Радев

...
Той обясни, че президентската институция и в частност Румен Радев
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Това, че институциите правят два съвета по сигурност онагледи дълбочината на разлома

Той изясни, че президентската институция и в частност Румен Радев се употребяват с по-голямо доверие в обществото, само че посочи, че това не е вест.

По доста въпроси, свързани с войната в Украйна и вътрешната политика, Радев застава на страната на публичното мнение, до момента в който държавното управление стартира с огромен контейнер на съмнение. Все отново е хубаво, когато президент и министър председател намират общ език по националните цели, уточни социологът.

По адрес на водача на ГЕРБ Бойко Борисов Симеонов съобщи, че той към този момент е прелегитимиран и от началото на септември се държи много по-спокойно.

 

„ От началото на септември Борисов се върна на предходните си центристки позиции и още веднъж приказва като балансьор. Той се връща в обичаната си роля на наставник, на патрон, на човек, който гледа от горната страна въз основата на опита си. Не на последно място, Борисов няма да загуби рейтинг, до момента в който рейтинг могат да изгубят от Политическа партия, тъй като нямат здрави ядра. Като цяло Политическа партия не са в доста преференциална обстановка, само че това не е вест, защото точно те са ръководещите сега “, добави Първан Симеонов.

 

Относно утрешния избор на съмнение той уточни, че такива дейности от страна на опозицията само укрепват властта и рядко събарят държавни управления.

По тематиката с въглищната енергетика Първан Симеонов регистрира, че изцяло схваща гнева и недоверието на хората към ръководещите.

 

В един миг Европейски Съюз ще неглижира въглищата и България ще би трябвало да откри различни пътища. Държавата ни доста лековато си дамгоса нуклеарната енергетика и то тъй като ѝ липсва стратегичност, означи той.

 

Според социолога един от най-големите проблеми на държавните управления е, че по този начин и не се научиха да споделят с жителите и да им изясняват „ какво и за какво следва “, какъвто беше казусът с въглищните централи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР