Той обаче започнал да го укорява, че заради греховете му

...
Той обаче започнал да го укорява, че заради греховете му
Коментари Харесай

В Деня След Малка Богородица Почитаме Богоотците Йоаким И Ана. Ето Какво Повеляват Традициите

Той обаче почнал да го упреква, че поради греховете му Бог не го дарил с деца. Когато скръбта му станала огромна, отишъл в пустинята, където пасяло стадото му и там прекарал в молитва и непоколебим пост 40 дни. Бог се смилил и изпратил ангел Господен, който споделил на двамата:

" Ти ще родиш благословена щерка, поради която ще бъдат благословени всички земни родове. Чрез нея ще бъде обещано избавление на целия свят. Ще я наречете Мария ". Ана незабавно дала заричане, че в случай че роди дете, ще го даде в работа на Бога.

Когато навършила три години дребната Мария, бъдещата пресвета Майка на Божия наследник, Господ Иисус Христос, била заведена в Йерусалимския храм и по този начин родителите изпълнили обещанието си. Ана оставила Мария на първото ходило на храма, който имал 15 високи стъпала. И станало огромно предсказание - без да бъде водена или подкрепяна от някого Дева Мария сама леко изкачила стъпалата на храма и останала да живее при него. Баща й Йоаким умрял на 80-годишна възраст и като останала сама, Света Ана се преселила от Назарет в Йерусалим.

На всяко свещенодействие се популяризира пресвета Дева Мария, която се удостоила да бъде майка на нашия Спасител Господ Иисус Христос. С страхопочитание се загатват и нейните родители Йоаким и Ана като богоотци, като праотци на Бога, явил се в човешка плът за спасението на цялото човечество.

„ О, какъв брой благословени сте вие, свети родители, Иоакиме и Анно, поради Преблагословената ваша Дъщеря! Двойно благословени сте вие, поради нейния Син - нашия Господ Иисус Христос, посредством Когото получиха благословение всички земни нации и племена! Справедливо светата Църква ви е нарекла богоотци, тъй като ние знаем, че от вашата Пресвята Дъщеря се роди Бог. И в този момент, като предстоите покрай Него на небето, молете се, да бъде отделена и за нас, въпреки и парченце, от вашата нескончаема наслада. Амин “. (от „ Житие на светите и праведни богоотци Иоаким и Анна “).
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР