Той обаче запазва контрол над акциите на бившата си съпругаДжеф

...
Той обаче запазва контрол над акциите на бившата си съпругаДжеф
Коментари Харесай

Джеф Безос олеква с $38 млрд. след развода

Той обаче резервира надзор над акциите на някогашната си брачна половинка

Джеф Безос, най-богатият човек на планетата, към този момент е свободен мъж (снимка: Jeff Bezos/Twitter)

Разводът на създателя на Amazon.com Джеф Безос със брачната половинка му Макензи Безос, с която съжителстват от 25 години, бе финализиран от съда в Сиатъл в петък. Съгласно решението, Макензи може да получи акции на Amazon на стойност 38 милиарда $.

През април от компанията оповестиха, че 4%, или 19,7 милиона нейни акции, ще бъдат регистрирани на името на Макензи Безос след утвърждението на съда за развода, напомня Ройтерс.

Двойката разгласи своя проект за бракоразвод в взаимно изказване в Twitter през януари. Това породи спекулации, че Джеф Безос може да загуби част от въздействието си в Amazon или че той или Макензи ще унищожават огромна позиция акции.
още по тематиката
Джеф Безос обаче резервира 12% дял в компанията на стойност 114,8 милиарда $ и остава най-богатият човек в света, разяснява Блумбърг. Макензи Безос, от своя страа, споделя, че ще му даде права да управлява нейните акции.

През май Макензи даде обещание да даде половината си благосъстояние за щедрост, като се причисли към акцията „ Giving Pledge ”, оповестена през 2010 година от милиардера Уорън Бъфет и съоснователя на Microsoft Бил Гейтс.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР