Той няма достъп до материалите от образуваното досъдебно производство. Съгласно

...
Той няма достъп до материалите от образуваното досъдебно производство. Съгласно
Коментари Харесай

Сийка Милева: Демерджиев явно знае заключенията на експертите, преди да са готови

" Той няма достъп до материалите от формираното досъдебно произвеждане. Съгласно наредбите на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) право да разгласяват информация по него имат единствено и само наблюдаващите прокурори, а след тяхно позволение и съответни лица, измежду които той не е ", добави тя.

Разследването се води от екип от следователи от Националната следствена работа (НСлС) под управление на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП). Предстои Европол и други наши сътрудници да подкрепят следствието, посочи Милева.

Ниската подготвеност или политическата агитация не могат да оправдаят изявления, които са в несъгласие с конституцията и законите в страната, заключи тя.

" Взривът против автомобила на основния прокурор не е имало по какъв начин да убие Иван Гешев. Той е пътувал в бронирана лимузина с най-висока степен на отбрана от всички, с които разполага НСО сега - по-висока даже от тази на колата на президента ", съобщи по-рано вътрешният министър Иван Демерджиев след чуването му в Народното събрание в петък.

" От самото начало проследявам развиването по проблема. Бях известен директно след гърмежа. Това, което мога да кажа, е, че в автомобила, който е бил обект на това взривяване, не е имало членове на фамилията на Гешев. Той е пътувал самичък с назначената му защита от НСО. Маршрутът, по който се е движел, е бил нормален за него, неведнъж е минавал оттова ", съобщи Демерджиев от парламентарната естрада.

Той даде повече информация и за вредите върху бронирания автомобил след детонацията. " Лично видях автомобила след гърмежа - има незначителни вреди по него, които се показват в дупка в единия фар и навлизане на сачма от рикошет в него. Няма никакви други вреди. Видът на взривното устройство не разрешава ударната вълна или парчета да обхванат в купето на този брониран автомобил ", заяви той. И акцентира, че в никакъв случай не е твърдял, че детонацията е била инсценировка.

" Прокуратурата ще получи цялостното ни подпомагане, както и това на партньорските ни служби ", увери вътрешният министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР