Той не се страхуваше от смъртта, но изпитваше притеснения за

...
Той не се страхуваше от смъртта, но изпитваше притеснения за
Коментари Харесай

Смразяващото пророчество на учения, който умря след евтаназия: Хората са прекалено много и това ще свърши зле!

Той не се опасяваше от гибелта, само че изпитваше терзания за бъдещето на човечеството. Австралийският академик Дейвид Гудал, който се евтаназира на 104 години в Швейцария, остави смразяващо обръщение за хората хо целия ден.

Според него, в случай че не стартираме да вършим нещо с пренаселеността, ще свършим зле. За страховете на Дейвид Гудал проговаря австралийският доктор Фипил Нитсшке, който от години се бори за това хората да имат право на евтаназия.

" Той приемаше решението си за евтаназия като личен принос към решение на казуса с пренаселеността ", разкрива Нитсшке през австралийското поделение на Дейли Мейл.

Според него Гудал постоянно изказвал терзанията си за нашата планета и то от позиция на това, че никой не управлява популацията.

" Просто ние сме прекомерно доста, прекомерно доста консумираме, променяме прекомерно екосистемата. Вече е късно да се променяме и да се върнем към 50-те години, когато можехме да си живеем умерено в равновесие с природата ", цитира думите на учения неговият сътрудник Нитсшке.

" Единственото, което в този момент можем да създадем, е да се пригодим към измененията и вредите, които сме сътворили ", продължава Гудал и изрича плашещо знамение: " Можем да се опитаме само тези промени да не ни се измъкнат от надзор. Тогава ще настъпи пъкъл и може да унищожи популацията ни, трансформирайки планетата Земя в много неприятно и вражеско място. Една от крачките против това е да се позволи освен на болните, само че и на старите да имат право да лишават живота си ", уверен е Гудал.

Австралийският академик се подложи на асистирана евтанация на 10 май в клиника в Швейцария. Той се принуди да пропътува хиляди километри, тъй като в родната му Австралия евтаназията е неразрешена.

Преди гибелта си Гудал се оплака от здравословни проблеми и уточни, че на тази възраст животът просто не му е забавен. Изрази и вяра, че неговия край ще способства към това евтаназията да бъде позволена най-много в Австралия, където мечтаел да почине.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР