Той не е склонен да се даде реда на Габриел,

...
Той не е склонен да се даде реда на Габриел,
Коментари Харесай

Акад. Николай Денков ще е първият премиер в ротационното правителство, намекна за отстъпки

Той не е податлив да се даде реда на Габриел, тъй като предстоядо да бъдат признати значими закони

Не е обсъждан вид Мария Габриел първа да заеме премиерския пост. Това сподели пред Българска национална телевизия акад. Николай Денков от „ Продължаваме промяната “.

„ Имаме аргументи да желаеме първия, тъй като следва да бъдат признати много значими закони. Видяхме какво стана с разновидността за Наказателно-процесуален кодекс, който бе импортиран в Министерския съвет. В правната комисия бе сакат. Намесихме се изрично и казахме, че това е недопустимо и в пленарната зала бе възобновена истинската версия “, акцентира той, откакто репортерът на националната телевизия Иво Никодимов посочи, че имало настройка Габриел да заемела първа премиерския пост.

„ ГЕРБ оферират да се деполитизира кабинета. Възможно е да се разисква “, съобщи ученият. 

„ Ще има сили, които ще се пробват да ни пречат. Правителството ще е и поръчител, и пленник на това дали ще бъде изпълнена законодателната стратегия “, добави той.

„ С Асен Василев сме били министри и никой от нас не си е разрешавал да прави нещо, което е отвън рамките на закона. Това беше едно прочувствено изявление към среднощ. Нека той да изясни какво тъкмо е имал поради! “, прикани Денков. 

„ Ние постоянно сме спазвали законите. Така ще бъде и в този момент. Аз ще бъда поръчител, че няма да се случват противозаконни неща “, твърди той.

„ Не са обсъждани по никакъв метод уволнения на шефове на учебни заведения или на учители. Това, което се тиражира, не подхожда на истината “, акцентира някогашният министър.

„ ГЕРБ замразиха диалозите. Те би трябвало и да ги размразят “, сподели още той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР