Той не е писател. Той не е певец. Той е

...
Той не е писател. Той не е певец. Той е
Коментари Харесай

Папи Ханс е Супер палав

Той не е публицист. Той не е артист. Той е Супер своеволен. Той е Константин Трендафилов – една прекомерно развита в последно време персона.

От обещаващ млад стихотворец в България, през реализатор с алтер его Папи Ханс, та чак до гаджето на тийн сензацията Дара. Все мотиви, задоволителни да го слагат под светлината на прожекторите. Последният е провокацията „ Супер своеволен “, която показва Трендафилов в нова светлина – сред няколко дупета на танцьорки. Няма по какъв начин да ги пропуснете, защото през по-голяма част от клипа към песента, те блестят като ореоли към главата му.

Как стартира всичко? Авторът на стихосбирката „ За кого се сещаш, когато се сещаш за някого? “ провокира същински възторг точно като запя парчето „ Кекс “ под мустака на измисления немски воин Папи Ханс. С метафоричния сладкиш той изрично съумя да уцели точната рецепта за шлагер.

Дълго след премиерата на песента, с всяко влизане в обществените мрежи попадахме на израза „ Всичко е тъкмо, тъй като нощес върших кекс “. И след множеството вицове, мемета ( б. а. - занимателни снимки) и статуси, които гъделичкат любознанието ти, няма по какъв начин да не я чуеш и да станеш част от многочислената свита, която си я тананика. И до момента в който превърташ още веднъж и още веднъж видеото, просто с цел да се посмееш, осъзнаваш, че пародийното парче се е трансформирало във феномен, който без значение дали мразиш или обичаш, то сигурно знаеш до болежка наизуст.

С фрази като „ Животът ми е в застой, само че всичко е тъкмо. Майка ми не ме обича, само че всичко е тъкмо... Защото нощес върших кекс “ и видео, в което две полуголи хубавици се кълчат и мажат с пудра захар, напълно предстоящо песента завладя средностатистическия меломан. Всъщност тя провокира смесени усеща. „ След тази ария ми се драйфа, само че всичко е тъкмо “, „ Не си мислех, че може да има нещо по-лошо от Сузанита “ и „ Изключително свежо, хумористично, прелестно парче. Зариби ме доста и всичко е тъкмо “, са единствено част от мненията в YouTube.

Музиката към плана е дело на изпълнителя Искрен Тончев - Искрата. Нежната половинка на Трендафилов – Дара, ги среща и концепцията за взаимна работа се ражда напълно непринудено. Едно от девойките във видеото пък е британската актриса Манал Ел Фейтури, която се разписа с присъединяване в X Factor.

Интересен е фактът, че тогава много от слушателите не разпознаваха 27-годишният публицист и имаха вяра, че това фактически е немски реализатор, пристигнал да търси популярност в България.

„ Тоя немец дори е предиздвикал Коцето Трендафилов да го популяризира “, обърна се към мен позната с същинско удивление. Днес към този момент всички знаят кой е.

След триумфа на „ Кекс “, Трендафилов даде поръчка, че почитателите му могат да чакат и по-сериозни планове от него. „ Аз имам една кариера и тя е в рекламата. Но сигурно това, че имам пристрастеност към музиката, няма да ме спре да пущам части, тъй че хората могат да го чакат от мен “, съобщи тогава той.

Е, по-сериозно парче още не сме чули, само че „ Супер своеволен “ е новата тематика за размисъл. Докато дебютният сингъл на Папи Ханс е много сполучлива подигравка, то настоящото парче е по-скоро на границата сред простотията и диско спомен от 90-те. За страдание, феновете на Константин, а и на Дара, защото почитател базата им към този момент съвсем се припокрива, не останаха удовлетворени от новото създание. Безспорно в текста има някои точни попадения, като

„ Внимвай да не си изпапиш “ само че в по-голяма част обаче се губи смисълът.

Показател за това е и известността на парчето в YouTube. За седмица време то съумя да натрупа единствено 20 хиляди лайка и към 8 хиляди палчета надолу.

„ Като влезе майка ми смених на порно, че е по-лесно да обясня. “, „ Излиза, че интелигентните хора в България могат да натрупат известност единствено със сеир. “ и „ А в случай че някоя пръдне - не те виждам “, гласят мненията под видеото. Може би най-плоското в песента е припевът: „ Пусни сигнала, в случай че не си заспала, хвърча към тебе, имам super power - аз съм супер своеволен. “. Като последователност от „ Кекс “ можем да отчетем единствено, че тук голите дупета са доста повече.

Ако би трябвало да бъдем почтени – триумфът на „ Кекс “ мъчно може да бъде надминат, тъй че пожелаваме на Папи Ханс да надскочи себе си или на Константин Трендафилов да се концентрира върху писането. Всичко е тъкмо.

Източнимк: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР