Той не е човек, той е истинско чудо! Кирил Искренов

...
Той не е човек, той е истинско чудо! Кирил Искренов
Коментари Харесай

Най-дебелият българин е здрав като камък: От лекарствата пия само ракия

Той не е човек, той е същинско знамение! Кирил Искренов тежи 280 кг, а кръвното му е като на състезател в блестяща форма - 120 на 80! Коравият перничанин не взима от медикаментите, които други хора с наднормено тегло гълтам с шепи. " Опазил ме Бог! Нямам потребност от никакви лекарства, здрав съм като камък. Не пия медикаменти! Освен в случай че хубавата ракия не се брои за лекарство ". Кирил живее в пернишкото село Гигинци и е прочут на всички като индивида, наследил от баба си именита билкова рецепта за лекуване на болна жлъчка, черен дроб и хепатит.

Сместа, стрита на прахуляк и опакована в дребни пакетчета, оказва помощ на хора, обезверени от медицината, описват локалните. Колкото и необикновено да звучи, даже по времето на комунизма във вестник " Кооперативно село " излиза публикация, в която създателят разказва чудесата, сътворени от лечителя без тапия. А в тези години на всичко, което не се вписва в формалната просвета, се гледа извънредно съмнително... " Рецептата се предава от потомство на потомство към този момент 70 години - споделя Киро. Прахчетата ги прави първо баба ми Манка. Навремето тя баела, бабувала, израждала бебета - търсели са я за всичко. На нея изискуем тайната на билковата примес. Сега на мен килограмите ми тежат, само че тези прахчета ме поддържат здрав. И добре че е по този начин, тъй като си обичам хубавата храна, пийването и срещите с другари. Ей в този момент неотдавна на нашия Гигински манастир имаше събор. Вкъщи се изреди цяла върволяк посетители. Сигурно имаше едно 50 индивида. Жена ми се изплаши: - Кириле, по какъв начин ще ги посрещаме толкоз хора?! Викам й: - Спокойно, жена, ще се оправим! Така и стана! Беше като в приказките - три дни яли, пили и се веселили! “

Големият Киро е горделив, че е от това потомство българи, които държат на другарството и дадената дума. Роден е през 1963 година и добре помни по какъв начин неговият дядо стартира да строи къщата, в която в този момент самият Кирил живее със фамилията си. " Тогава, с цел да имаш дом, не трябваше да вървиш в банката, а в кръчмата - споделя 280-килограмовият мъж. - И дядо ми по този начин направи. Отиде в кръчмата и сподели - на следващия ден ще бием плоча. На другия ден в двора почерня от народ. Сигурно 100 индивида пристигнаха да оказват помощ. Свършиха работата и седнаха на трапеза. Ей по този начин, с труда на мъжете в селото, стана подготвена тая къща. И освен нашата - всички къщи в селото са издигнати по този метод. "  Като дете днешният най-тежък българин обича да си похапва, само че и спортува постоянно.

Играе футбол в " Миньор " и с усмивка си спомня по какъв начин след един шампионат в София му счупили крайници. Тогава той леко изгубил вкус от неприятната контузия. " Мама доста се тормози - споделя през смях бате Киро. - Седнахме на фамилен обяд и аз изядох единствено 15 кюфтета. Майка ми взе да се оплаква на родата, че не се храня добре. Защото другояче не падах под 20 кюфтета на ястие! " Но нещата бързо си идват на мястото. Скоро дребният Кирчо си връща положителната форма на трапезата. И по този начин до ден сегашен! " Ако ме поканят някъде на международно състезание по ястие и пиянство, давам гаранция, че няма да се изложа! Ще вляза най-малко в тройката “ - безапелационен е Искренов.

Признава, че върхът му по изпити напитки е доста сложен за възстановяване. " Веднъж се засякох с моя преподавателка от ученическите години и седнахме да се почерпим - споделя Киро. Изпих 37 облака! Един облак се прави от 50 грама мастика и 50 грама мента! Представете си какво количество е това. Но отново се прибрах самичък у дома и легнах да почивам. Мен никой не ме е виждал пийнал! Това ще го удостовери всеки, който ме познава! "  Сега Киро си има помощници, с които подготвя фамозните си билкови прахчета. Няколко пъти в седмицата кани посетители в дома си или самичък пали колата и отива да навести някой приятел.

" Щастлив човек съм, тъй като имам другари и обичам живота - споделя най-тежкият българин. - Ето ви моята рецепта за прекрасен живот - не бъди лаком и се радвай на всичко, което имаш. А имаш ли здраве и семейство - всичко имаш! " Двубой на колоси! Кирил Искренов има собствен сериозен съперник за купата " Най-тежък българин “ във врачанското село Лиляче. Той се споделя Гриша Георгиев и също тежи над 270 кг. " България Днес " описа за него през предходната година и той бързо се трансформира в любим на медиите. Гриша е безгрижник, фен на вкусната храна и качествените питиета. На млади години съумява да смае цяло село, като изяжда цяло агне за мезе. Алкохолният му връх е пет литра водка! Затова - в случай че каните Гриша и Киро на посетители - имайте едно мислено!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР