Той напуска Москва и пределите на страната в края на

...
Той напуска Москва и пределите на страната в края на
Коментари Харесай

Казус: Получава ли у нас убежище руснак, избягал от мобилизация?

Той напуща Москва и рамките на страната в края на месец септември след получена призовка за готовност. В особено писмо предадено на брачната половинка му се показва, че в случай че не се яви в избрания ден и час във военния комисариат предстои на административна и наказателна отговорност.

 

" Аз откровено имам вяра, че общата картина при разглеждането на такива случаи, ще бъде променена в интерес на тези хора, които в реалност ги грози заплаха. Прочетох всички интернационалните конвенции и закони. Там по принцип има публикация, в която написа, че в случай че има военнослужещ, който го принуждават да взе участие във военни закононарушения, това се явява съображение за приемане на леговище. "

 

Това споделя търсещият леговище у нас съветски жител, който не желае да взе участие във войната в Украйна.

 

Два месеца към този момент няма отговор от ДАБ дали бягащия от войната съветски жител ще получи интернационална протекция, изяснява неговият юрист Драгомир Ошавков.

 

" Държавната организация за бежанците отхвърля всеобщо на безусловно всички, без оглед на това дали действително човек е заплашен от присъединяване в тази война, или не ", добавя юристът.

 

От ДАБ показват, че съгласно интернационалните процедури и критерии лице, избягало от военна работа, не е емигрант.

 

То може да се одобри за емигрант, в случай че има други значими за него претекстове да напусне или да остане отвън рамките на страната си.

 

Данните на ДАБ сочат, че 188 съветски жители са потърсили интернационална протекция в България след началото на войната в Украйна.

 

До момента протекция е предоставена на едвам 8 души от Руската федерация, останалите са в неприключила процедура.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР