Той направи това изявление на среща с министъра на туризма

...
Той направи това изявление на среща с министъра на туризма
Коментари Харесай

Очаква се повече руски туристи да посетят България през 2018

Той направи това изказване на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. И добави, че тази година се планува туристите от Русия да са още повече, оповестява пресслужбата на министерство на туризма.

Двамата разговаряха в границите на интернационалното туристическо ревю "Интурмаркет " в Москва, където България се показва с народен щанд.

Министър Ангелкова уточни, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България и през предходната година заема 5-о място в националната ранглиста за брой визити в нашата страна с близо 558 хиляди пътувания.

В първия месец на тази година съветските туристи у нас са повече от 9,6 хиляди Национален маркетингов център Visit Russia се чака да бъде открит тази година в България, съобщи министърът. Идеята за центъра, който ще форсира развиването на туризма сред двете страни, е на българския министър.

Олег Сафонов разяснява още, че се търсят способи за задълбочаване на съдействието в бранша. Една от опциите е общи дейности в областта на круизния туризъм, което ще бъде разисквано на взаимна работна група.

Перспективна концепция е и основаването и одобряването на план за Черноморска кухня, сподели Сафонов. Двамата с министър Ангелкова се сплотиха към концепцията, че такива начинания биха били извънредно ползотворни за привличането на повече съветски туристи.

В София през ноември ще се организира и вторият Международен конгрес на международните цивилизации и античните направления към Световната организация по туризъм, осведоми министър Ангелкова и предложения за присъединяване г-на Сафонов.

България и Федералната организация по туризъм на Руската федерация имат обичаи в партньорството за начинания, подпомагащи развиването на туризма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР