Той направи много, но в СГС е нужна устойчивост на

...
Той направи много, но в СГС е нужна устойчивост на
Коментари Харесай

Лозан Панов: Оставката на Калоян Топалов ме притеснява

Той направи доста, само че в Софийски градски съд е нужна резистентност на постигнатото. Оставката на ръководителя на Софийски градски съд Калоян Топалов няма по какъв начин да не ме тормози – по този начин Лозан Панов разяснява през днешния ден изненадващото овакантяване. Имам някакво пояснение за оставката, само че да забележим бъдещите проекти на господин Топалов, добави Панов. Немалко е свършено в Софийския градски съд, призна ръководителят на Върховен касационен съд. Но подсети, че един мандат е от 5 години и се желае резистентност на положителното, реализирано в Софийски градски съд. В същото време процедурата по желание на нов ръководител на съда ще отнеме време, изключително поради идното конституиране на новия Висш правосъден съвет, написа още De Fakto.

В тази връзка Лозан Панов даде образец за съдилища, в които дългата липса на титуляр е породила напрежение – в Софийския апелативен съд, апелативния спецсъд и други

Всеки самичък си прави преценката, разгласи пък Георги Колев. Бе безапелационен – персонално той нямало да уговаря Топалов да остане.

Оставката на Калоян Топалов, считано от 2 октомври, е в днешния дневен ред. Едва след гласуването й може да се направи предложение за и.ф. ръководител, евентуално някой от заместниците му в Софийски градски съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР