Той може да навлезе в изключително трудни пространства и да

...
Той може да навлезе в изключително трудни пространства и да
Коментари Харесай

Този автономен робот може да се търкаля и прелита над препятствия

Той може да навлезе в извънредно сложни пространства и да освободи хората от потребността да заплашват живота си

Емил Василев преди 34 секунди 2 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 9:27 | 18.07.2023

Мистериозен обект открит на австралийски плаж може да е пристигнал от космоса

АвтомобилиДаниел Маринов - 15:53 | 16.07.2023

Кое е по-евтино? Да зареждаш кола с ДВГ или електричка – ето разликата

IT НовиниДаниел Десподов - 15:00 | 19.07.2023

„ Предупредих ви още през 1984-та “ – съобщи режисьорът на Терминатор и Аватар Джеймс Камерън

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Основаният от студенти стартъп Revolute Robotics от Аризона е основал Hybrid Mobility Robot (HMR) – изцяло самостоятелен робот, който може да се търкаля до местоназначението си и даже да прелита над трудности по пътя си. Ако концепцията звучи забавно, изчакайте да я видите в деяние. Тя е хипнотизираща.

Автономните роботи се оферират във всевъзможни форми и размери. Някои могат да летят, други употребяват колела, а трети даже вървят на два крайници. Обикновено те са проектирани предвид на съответно приложение и са оборудвани с нужните принадлежности, с цел да го изпълнят. Смесването на режимите на придвижване обаче е комплицирана игра, а Revolute Robotics наподобява са разгадали пъзела сносно.

Робот, който може да се търкаля и да лети

Идеята за създаването на робота е да се автоматизират дейностите в лимитирани пространства. На нефтените платформи или в дълбоките минни шахти пространството е лимитирано, а инспектирането им от хора крие огромни опасности за сигурността. Операциите се стопират, а инспекциите могат да продължат със седмици, което усилва разноските на фирмите.

Решението на Revolute Robotics е самостоятелен робот, който може да се търкаля във всяка посока благодарение на чифт жироскопични карданни пръстени. Той може да включи четирите витла, с които разполага когато би трябвало да прелети над трудности или просто да доближи недостъпна зона по време на ревизия.

Конфигурацията се състои от камера и датчик, които могат да се превключват според от приложението, а цялата сглобка се намира в лек екзоскелет, който е задоволително здрав, с цел да всмуква ударите от рухване или подскачане върху неравномерен терен.

Приложения на робота

Основният метод на придвижване на робота е търкалянето. Той също по този начин пести сила по време на търкаляне, защото летенето изтощава батерията му 5 пъти по-бързо. Независимо от това способността за хвърчене дава на робота опция да избяга от непредвидени обстановки, като да вземем за пример рухване от високо.

Роботът може да бъде употребен и в задачи за търсене и избавяне, където времето е от значително значение.

Revolute Robotics се е обърнала към груповото финансиране, с цел да събере средства за производството на своя робот и да го приготви за комерсиално внедряване.

Роботът е планиран да бъде изцяло самостоятелен. Човек ще може просто да пусне робота на независимост и той ще се търкаля или лети в близост, до момента в който задачата на задачата му не бъде изпълнена, а той ще се върне назад при вас, когато това стане.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР