Той коментира за медията ни, че не е имало безпричинно

...
Той коментира за медията ни, че не е имало безпричинно
Коментари Харесай

По-високи заплати и великденски бонуси за работещите в Градски транспорт

Той разяснява за медията ни, че не е имало неоснователно орязване на заплатите за работещите в сдружението за предишния месец, а по-ниското заплащане с към 100 лева е поради по-малкото изключителни часове, които са имали чиновниците. 

" Миналия месец не е имало празнични дни и надлежно няма изключителни часове, които се заплащат като спомагателни. Сега около Великден ще има четири почивни дни и надлежно възнагражденията ще са по-високи идващия месец. Имахме фактически усложнения, по тази причина няколко месеца се изплащаха на две елементи заплатите. Първо превеждахме по 80%, а до дни и останалите 20%, само че никой не е бил ощетен.

Ето в този момент до 19 април ще съумея да изплатя на всички заплатите на 100% с 10% нарастване, откакто беше подписан груповият трудов контракт. Успяхме да заделим и по 50 лв. бонуси на човек за празника. Полагаме големи старания да се оправим с дефицита на фрагменти, неналичието на задоволително рейсове и всички останали проблеми.

Относно " свирепия " стрес съм безапелационен, че никой не работи без отмора. Това, че самите чиновници упорстват за спомагателни часове, е само и единствено по тяхно предпочитание и се позволява единствено в един от почивните им дни за седмицата. Не отхвърлям, че стрес има, като във всяка специалност. При нас са недоволните пасажери, ремонтите, тапите, напрежението на пътя нагнетяват напрежение. От друга страна инвалиди, пенсионери, възпитаници и студенти желаят да пътуват по-евтино, а сдружението се задъхва финансово ", разяснява инж. Златев. 

Той показа, че всички потърпевши при случая с рейс по линия №7 ще получат своите компенсации, ползвайки билетчето си като застраховка.  

Преди време кметът на Варна Иван Портних показа, че с цел да бъдат преодолени финансовите усложнения на " Градски превоз " се обмисля разновидността общинския транспортьор да получава финансиране по нова система като се регистрира километър пробег на всеки рейс. Това може да се случи след решение на Общинския съвет във Варна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР