Той коментира, че целият процес е в застой и Радев

...
Той коментира, че целият процес е в застой и Радев
Коментари Харесай

Скопската опозиция плаши: Ако българите влязат в Конституцията на РСМ, и македонците трябва да влязат в българската

Той разяснява, че целият развой е в застой и Радев го е удостоверил през днешния ден, тъй като България упорства декларацията на българския парламент да бъде част от преговорната рамка, която ще съществува при възможното начало на договарянията сред Република Северна Македония и Европейски Съюз, макар че Зоран Заев твърди, че ще подпише протокол, който няма да съдържа рамката на българския парламент.

„ Днес Радев споделя в изказването си, че при започване на ноември те ще получат протокол и в случай че този протокол подхожда на декларацията на българския парламент и бъде включен в преговорната рамка, тогава те ще поддържат преговорния развой, в това число изменение да се включи българското малцинство в Македония, незначителното българско малцинство в Македония, в границите на Конституцията “, сподели Мицкоски.

Той акцентира, че с цел да може настояването на България да премине в македонския парламент, е належащо болшинство от две трети, което Заев няма, а ВМРО-ДПМНЕ няма да му разреши то да мине, в случай че „ македонците в България “ не влязат в българската конституция.

„ Това, което получих като информация е, че Зоран Заев дава обещание всичко, в това число и че ще го одобри единствено с цел да оцелее по-дълго на политическата сцена. Радев и българските политици би трябвало да знаят, че са нужни две трети за смяна на Конституцията в Македония, а ВМРО-ДПМНЕ няма да одобри никаква смяна в Конституцията и това изменение, в случай че нямаме взаимност от България, т.е. включване на „ македонското малцинство “ в България като конститутивен народ в границите на българската Конституция и признание на всички решения на Съда по правата на индивида в Страсбург и Резолюцията на Европейския парламент, тъй като до момента македонците в България са възпрепятствани да се провеждат в свои лични сдружения “, съобщи още той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР