Той казва, че ще участва в Националната молитвена закуска във

...
Той казва, че ще участва в Националната молитвена закуска във
Коментари Харесай

Организаторът на Националната молитвена закуска в САЩ за Гешев: Не е поканен

Той споделя, че ще взе участие в Националната молитвена закуска във Вашингтон, само че уредниците не знаят да са го канили. Появи се на събитие в Конгреса, паралелно до опозиционните политически водачи на Косово. Въпросите за визитата на основния прокурор Иван Гешев стават повече от отговорите.

" Не е поканен ". Това е късият на уредника на Националната молитвена закуска във връзка известието, че българският основен прокурор ще участва на събитието, написа Свободна Европа.

Прокуратурата заяви, че Иван Гешев е в Съединените щати " за присъединяване в 71-та Национална молитвена закуска, която се дава от американския президент Джо Байдън ".

Националната молитвена закуска е обичайно събитие, проведено от консервативни американски политически кръгове, което от десетилетия събира на едно място водачи от Съединени американски щати и света, а настоящият американски президент ги приветства.

Тази година закуската се провежда по нов метод - тя няма да се организира в хотелска зала, а в посетителския център на Конгреса на САЩ; ще участват единствено конгресмени, които имат право на един придружител; няма да има сервирана закуска, а кетъринг на крайник. Очаква се президентът Джо Байдън да се обърне към присъстващите.

Иван Гешев не е поканен за това събитие, сподели неговият уредник. Това е някогашният сенатор Марк Прайър, който от тази година е отпред на нова фондация, която дава отговор за обичайните закуски. Те се организират всеки първи четвъртък на февруари от 1953 година насам.
Българският основен прокурор ще има " поредност от срещи " и ще взе участие в " интернационалните конгреси ", оповестиха от неговия офис. Прокуратурата популяризира известие и фотоси от полемика с конгресмени, на която участват няколко десетки политици от разнообразни страни, измежду които и българският основен прокурор.

Така несъмнено е единствено едно - Иван Гешев е във Вашингтон. Не е известна програмата му, нито в кои институции ще има срещи. Посолството на Съединени американски щати в България се разграничи от това посещаване, а уредникът на Националната молитвена закуска не е чувал за него и на процедура опроверга оповестената цел на пътуването.

 

По същото време във Вашингтон е планувано друго събитие, проведено от някогашни и сегашни сенатори и конгресмени, които са имали роля в провеждането на закуските до момента. Това е така наречен Международна фондация, известна и като " Семейството ". Сред нейните деятели са и конгресмените републиканци Робърт Адерхолд и Пийт Сешънс. Прокуратурата заяви, че Гешев е във Вашингтон по тяхна покана.

На уеб страницата на прокуратурата в сряда се появи известие за присъединяване на Гешев в полемика в една от постройките на Конгреса, където участват политици от Югоизточна и Източна Европа.
На фотосите Гешев седи паралелно до водачите на опозицията в Косово. До него са Мемли Красничи, водач на опозиционната Демократическа партия на Косово, учредена от Хашим Тачи. В обява във Facebook Красничи споделя, че проведената от двамата конгресмени полемика е била модерирана от Фатмир Медиу, водач на опозиционната Републиканска партия в Албания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР