Той изрази мнение, че посланията на папа Франциск са били

...
Той изрази мнение, че посланията на папа Франциск са били
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Вчера Си Мислех Щом На Папата Кусури Намираме, Просто Не Знам Господ Ако Слезе

Той изрази мнение, че посланията на папа Франциск са били човечни, а апелът му да се отнасяме добре с мигрантите е бил общопризнат по метод, по който " тук незабавно се пробваха да извадят неприятното обръщение ". Премиерът назова спекулациите, че има втори проект в визитата на папата " жълта, кафява вест, машинация, подстрекателство и гнусота " и беше безапелационен, че в думите си височайшият посетител не е имал поради икономическите мигранти. Според него няма естествен човек, който да не даде заслон на бягащ от война или естествено злополучие човек, само че по напълно различен метод стоят нещата при опитите за нелегално прекосяване на границите ни.

" При икономическата миграция отиваш единствено в случай че те желаят. Затова нашата граница се пази най-добре в Европейски съюз. Неслучайно пристигна министър председателят на Бавария и сподели че България е за образец в Европейския съюз. Този, който преди 2 години беше най-остър против България, пристигна, убеди се, видя, излезе индивидът и сподели: " Да, заслужавате да отидете в Шенген ". С една дума, посланията на папата бяха човечни ", изясни Бойко Борисов.

По политическите проблеми министър-председателят разяснява битката с корупцията. Той се изрече сериозно за метода, по който беше арестувана някогашната кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева. Той призна, че това е от изключенията, в които се е обадил на Министерство на вътрешните работи, с цел да изкаже рецензия.

" Дори най-тежкият нарушител заслужава отбрана на личността. След като на тази нежна жена й сложиха белезници на краката и на ръцете, а до нея вървят двама колоси от правосъдна полиция, не е комфортна панорама ", сподели Борисов и акцентира, че сходни дейности рискуват да повлияят на публичното мнение при разсъждаването върху обективните обстоятелства.

Той не се нае с отговор на въпроса дали излезлият в отпуск, до момента в който тече инспекция за жилището му, Пламен Георгиев ще се върне отпред на КПКОНПИ, в случай че не се открият нарушавания, само че обърна внимание, че " над 2 милиарда е икономисала КПКОНПИ на страната и не ГЕРБ е избрала Пламен Георгиев, а Народното събрание ".

Премиерът възнегодува, че за кавги като Апартаментгейт медийното внимание е концентрирано единствено върху изпълнителната власт, като в това време не се обръща внимание на изтеклата информация за предсатвители на правосъдната. Приемайки, че Борисов засяга купеното на преференциални цени жилище на брачната половинка на ръководителя на Върховен касационен съд, водещата попита министър-председаетля дали има доверие в Лозан Панов. " Не ", отвърна изрично той и уточни повода - " тъй като той се изявява като политическа фигура, прави мнения на политически тематики ".

Бойко Борисов разяснява и сканалите към Румен Порожанов, като регистрира, че министърът на земеделиетосе е справил доста добре със дилемите.

" Секторът е относително спокоен. Днес се среща с пчеларите, през вчерашния ден бяха за градушките в Българене и на други места, задвижиха процедурите в Исперих, Дулово, които бяха завлечени от гърка, над 80 % от хората към този момент са обезвъзмездени ", добави още министър-председателят Борисов.

Според него Програмата за къщите за посетители е добра и не е ориентирана отвън огромните курорти.

" Дяволът е в детайлите. Има доста много места, където къщите за посетители си работят и то доста добре. Туристи ги посещават и те са точно за отвън огромните курорти за тези китни места. Това, че има хора, които са се възползвали и са създали неправилни неща - сега върви цялостна инспекция и на полицията и Прокуратурата. Караме в обратна посока, в този момент през общините ревизираме какъв брой туристическа такса е платена в общините ", добави Борисов.

Той уточни, че доста деликатно следи обстановката. " Сега очевидно Порожанов е на прицел. Всички се концентрират върху него. При най-малката неправда, ще го отстраня ", изясни Борисов и обърна внимание, че той през 2004 година не е бил в каквато и да е управническа форма.

" Въпросът е, че тъй като ние сме доста великодушни да отговаряме, виждате, че от другите партии и институции нито един път не дадоха отговор на тези въпроси. Питате ги един път, те споделят, това е било 2005 година и вие го приемате за безусловно обикновено ", разяснява Борисов.

По отношение на импортирания сигнал от Българска социалистическа партия в ЦИК и Съвет за електронни медии с искане министър председателят да излезе в отпуск, до момента в който върви предизборната акция, и да бъде глобен за потреблението на държавен запас за водене на предизборна акция, Борисов съобщи: " И да бъда пратен в Белене и погубен. Така са постъпил и с дядо ми. И с доста дядовци по този начин са постъпили ".

Той съобщи, че в случай че Българска социалистическа партия смятат за предизборна акция визитата на папата, мощно го надценяват. " Да ми влезе в акцията и да ме поддържа три дни ми се вижда прекомерно даже и за техните показа. На парада на 6 май бях, само че президентът Радев ни атакува тежко в изявлението си, тъй че би трябвало и към него да внесат сигнал. След това бях на митинг, тъй като 1000 души ме викаха на митинг за зелена повърхност - взех решение им казуса ", сподели още Борисов и уточни, че не смята това за партийно мероприятие.

" След това беше бродът на шефовете на някои от най-големите компании в Европа. Правителственият хеликоптер върви с папата и неговата делегация до Раковски, с цел да се върне той за месата. Аз не съм се качвал на него. На другия ден в Ямбол - от 40 години Българска комунистическа партия са заровили големи пари под тяхното постоянно незавършено строителство. Всичко е стартирано и незавършено при тях ", съобщи министър-председателят.

Борисов напомни, че през днешния ден Министерски съвет даде 27 млн. лева за дотъкмяване на ямболската болница. " Нека Българска социалистическа партия отидат при 120 000 души в Ямбол и да кажат, че не желаят да им се прави болница. Ето това ми е била програмата, няма нито едно предизборно мероприятие. Днес дадохме и 20 млн. лева за нови учебни рейсове. Те са нужни, тъй като желаеме - а и Българска социалистическа партия несъмнено желаят, рейсовете да са здрави и за сигурни, като пътуват. И 9 млн. лева през днешния ден дадохме за машинно гласоподаване, каквото те желаят ", разяснява Борисов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР