Той изнесе реч при откриването на конференция на международния дискусионен

...
Той изнесе реч при откриването на конференция на международния дискусионен
Коментари Харесай

Русия предупреди САЩ да не си играят с огъня в Сирия

Той изнесе тирада при откриването на конференция на интернационалния спорен клуб "Валдай ". Пред форума под наслов "Русия в Близкия изток: игра на всички полета " Лавров разясни, че тези опасения са поради дейностите на Съединени американски щати на обширна сирийска територия източно от река Ефрат до границите с Ирак и Турция.

Първият посланик на Москва прикани американската страна да не си играе с огъня и деликатно да обмисля ходовете си, като изхожда не от политическата обстановка, а от дълготрайните ползи на сирийския народ. Той акцентира, че дейностите на Съединени американски щати в района се разгръщат надалеч оттатък публично оповестената си цел за битка с тероризма и опазване на териториалната целокупност на Сирия.

"Отново приканвам нашите американски сътрудници да не си играят с огъня и да хармонизират стъпките си, не въз основа на непосредствените потребности на днешната политическа обстановка, а по-скоро на дълготрайните ползи на сирийския народ и на всички нации в района, в това число, несъмнено, кюрдите ", посочи Лавров.

Лавров окачестви като опити за нечиста сделка медийните изявления за гибелта на стотици съветски наемници във войната в Сирия . Той предложи случаят с безпилотния аероплан на сирийско-израелската граница да бъде обсъждан единствено посредством механизмите на Организация на обединените нации.
По думите на съветския министър интернационалната общественост би трябвало да сътвори условия за директен разговор сред палестинците и Израел, тъй като няма различен метод за споразумяване на спора сред тях.

В речта си Лавров засегна още няколко близкоизточни тематики - изрази убедеността на Москва, че законните ползи на иракските кюрди би трябвало да бъдат предпазени, прикани за преустановяване на боевете в Йемен сред държавните сили и шиитските бунтовници и изрази съветското противоречие както с апелите за заличаване на Израел, по този начин и с апелите за битка с Иран.

В изявлението си пред форума иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф установи, че в Сирия е налице "нова вълна на окупация, на задгранична намеса, основно от страна на Съединени американски щати ", предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция. За през днешния ден е планувана среща сред Лавров и Зариф, на която ще бъде разисквана нуклеарната договорка с Иран и ситуацията в Сирия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР