Той има турски предци, роден е в Ню Йорк в

...
Той има турски предци, роден е в Ню Йорк в
Коментари Харесай

Борис Джонсън става премиер на Великобритания. Какво знаем за миналото му?

Той има турски предшественици, роден е в Ню Йорк в британско семейство, само че прекарва огромна част от детството си в Брюксел поради работата на татко си. Борис Джонсън, най-космополитната персона измежду английските политици, е и най-консервативната фигура в процеса по излизането на Англия от Европейския съюз. Той е и индивидът, който наследи Тереза ​​Мей на премиерския пост.
 Борис Джонсън е новият министър председател на Англия  Ще пренебрегне ли английската кралица протокола поради Борис Джонсън?  Британският финансов министър ще подаде оставка, в случай че Борис Джонсън стане министър председател  Борис и Брекзит: неприятен вид за Европа, в случай че Джонсън стане английски министър председател?
Александър Борис де Пфефел Джонсън

Пълното му име е Александър Борис де Пфефел Джонсън, само че той е прочут просто като Борис. Негова запазена марка са непокорната му руса коса и обърканата му изразителност. Злите езици от дълго време приказват за ексцентричната му природа, в това число пристрастеността му към колоездене, измачканите костюми и именитата неправилност. Гласоподавателите му простиха политическите изцепки, както и слабостта му към красиви, умни дами. Лондонските таблоиди му лепнаха прякора " Борис любовчията " - поради извънбрачните му връзки. Въпреки това Борис Джонсън не трябва да се подценява - в това се увери през тази година и Тереза Мей.

След като приключва влиятелния лицей " Итън ", Джонсън следва типичен науки в Оксфорд. В продължение на десетилетия детството му е представяно в медиите като идилично. Но предходната година по-малката му сестра Рейчъл, известна журналистка и анти-Брекзит кандидатка за Европейския парламент разкри пред " Сънди Таймс ”, че майка им, художничката Шарлот Джонсън, страда от меланхолия и " бързо разрастващо се обсесивно-компулсивно разстройство ", поради което се е налагало да лежи дълго време в психиатрична клиника. Младият Борис и трите му братя и сестри са отгледани от бавачка, която се грижи за тях, до момента в който татко им Стенли работи като чиновник в Европейската комисия в Брюксел.

Журналистът Борис Джонсън

Преди да влезе в политиката, Джонсън работи като публицист, само че и медийната му кариера е изпълнена с несъгласия. Първото му предопределение е в лондонския ежедневник " Таймс ". Дните му там приключват трагично, откакто се оказва, че Джонсън си е измислил откъс, който е приписал на учител по история от Оксфорд.

Няколко години по-късно той става сътрудник на " Дейли телеграф " в Брюксел и бързо съумява да построи известност на евроскептик измежду сътрудниците си - бранители на Европейски Съюз. В убийствена публикация на " New Statesman ”, някогашният задграничен редактор на " Таймс " Мартин Флетчър написа през 2017 година, че задачата на Джонсън е била да провокира евроскептицизъм и " да изобличава Европейски Съюз при всеки вероятен случай ".

Свирепата упоритост на Джонсън през годините, прекарани в Брюксел, води до разпадането на първия му брак. Дванадесет дни след развода си той се дами за Марина Уилър, която по това време чака първото от четирите им деца. След завръщането си в Лондон, Борис Джонсън се издига до основен политически коментатор на вестник " Телеграф ", стартира да се появява постоянно по малкия екран, става редактор на консервативното издание " The Spectator " и е определен за народен представител от консерваторите от изборния регион Хенли, окръг Оксфордшир. Афера с негова колежка води до отстраняването му от кабинета в сянка на торите, както и до първото от многото му изгонвания от фамилното жилище.

Политикът Борис Джонсън

Когато бъдещият английски министър председател Дейвид Камерън, съученик на Джонсън от " Итън ", е определен за водач на торите през 2005 година, той изрично отхвърля да преназначи Джонсън в кабинета в сянка. Така изолиран от Камерън и с дефинитивно завършена журналистическа кариера, през 2008 Джонсън се хвърля в борбата за кметското място в Лондон. Той съумява да изтръгне от лейбъристите все по-левия Лондон благодарение на поддръжката от австралийския избирателен пълководец Линтън Кросби, който умно го поучава да не притегля вниманието. След изборната победа той е кмет по време на Лятната олимпиада през 2012 и съумява да се затвърди в публичното схващане. Вторият му мандат като кмет на Лондон подхранва политическите му упоритости. След като си обезпечава влизането в Народното събрание, Джонсън насочва взор и към върховете на партията.

Борис влага целия си политически престиж и сила в борбата за Брекзит. Обикаляйки страната с червен рейс, той убеждава гласоподавателите, че ще имат единствено изгоди от развода с Европейски Съюз. Последвалата оставка на премиера Камерън му разреши да се приближи до Тереза ​​Май. В продължение на две години той бе министър на външните работи в нейния кабинет.

" Сърцето и душата на партията "?

Амбър Руд, някогашна колежка на Джонсън в кабинета, съобщи по негов адрес през 2016 година, че Джонсън може и да е " сърцето и душата на партията, само че не е индивидът, с който би желал да се прибереш вкъщи ". Какво ли би споделила тя в този момент?

Днес (23 юли 2019) Борис Джонсън бе определен за нов водач на торите, а с това автоматизирано и за министър председател - с гласовете на 92 000 членове от общо 160 000 тори, които имаха право на глас. За съперника му Джеръми Хънт са дали своят вот 46 000 членове. Борис Джонсън даде обещание, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври - със или без договорка. 

Текстът на Паола Тотаро е оповестен в " Дойче веле ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР