„Той има три основни приоритета. Първият е голямо ниво на

...
„Той има три основни приоритета. Първият е голямо ниво на
Коментари Харесай

Премиерът: В бюджета има капиталови инвестиции на безпрецедентно ниво

„ Той има три съществени целта. Първият е огромно равнище на вложения. Говорим за финансови вложения над 8 милиарда Това е невиждано равнище. От друга страна, вложения в човешкия капитал. С огромен приоритет върху образованието и 125% от междинната работна заплата за учители. От трета страна, обществената мрежа, която този бюджет дава, е невиждана. За първи път ще имаме такова равнище на адресиране на най-бедните пластове на популацията, в това число и пенсионерите”, посочи той.

Петков регистрира, че през вчерашния ден по време на диалозите за защита ясно се е обрисувало, че има „ необикновено огромни язви” в бранш „ Отбрана”. „ Ситуацията е доста неприятна, дефицитите се големи. И това го виждаме във всеки един от секторите”, добави министър председателят.

Министър-председателят сподели още, че проектът на държавното управление е да има актуализация на бюджета. „ Ще използваме тези шест месеца, с цел да сме сигурни, че този разпад, който се е случвал през годините, започваме да го направляваме, обследваме всички дефицити и предлагаме и актуализация”, съобщи Петков.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР