Той има повече от 20 години опит в планинарството и

...
Той има повече от 20 години опит в планинарството и
Коментари Харесай

Много Важна Информация От Връх Шиша Пангма! Вижте Какво Се Случва С Героичния Български Алпинист!

Той има повече от 20 години опит в планинарството и рисковия сноуборд. През 2016 година Владимир Павлов изкачва и спуска със сноуборд най-високия връх на Близкия изток - Дамаванд (5671м.) в Иран. През 2017 година направи първото българско сноуборд втурване от над 7000 метра - от връх Ленин в Киргизстан.

Очаква да замине в края на август, а през септември да се аклиматизира и да изкачи върха най-късно при започване на октомври. Ще се движи с комерсиална експедиция, в взаимозависимост с въжета. Вероятно за спускането ще бъде самичък.

Освен обичайния багаж за нанагорнище от планинар, Павлов ще носи и ръб, който тежи над 5 кг. Той е трябвало да приспособи обувките си, които са за каране на сноуборд, с цел да се катери с тях. Остава да откри и спонсори - към 17 хиляди евро - нещо проблематично след нещастието с алпиниста Боян Петров, написа нюз.бг.

Пред публичното радио Владимир изясни, че това е деликатна тематика за планинарските среди, а и за българското общество като цяло. " Аз съм го избрал доста преди този момент. Това е мой проект, който съм оповестил още предходната година. Дори с Боян сме го обсъждали. Той и фотоси трябваше да донесе от там - за жалост няма в никакъв случай да стигнат до мен... ", описа Павлов. Той не се усеща обезверен откакто Боян Петров изчезна под връх Шиша Пангма.

Павлов изясни, че ще бъде непрекъснато в група. " С годините човек желае от ден на ден и повече, както във всеки различен аспект на живота. Но без да рискува, човек няма по какъв начин да успее. Такива неща ти демонстрират, че действително в света няма граници, а ние сами си ги слагаме ", добави Владимир Павлов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР