Той е всенароден любимец. В някои социологически проучвания дори изпреварва

...
Той е всенароден любимец. В някои социологически проучвания дори изпреварва
Коментари Харесай

Знаете ли кой е Залужни?

Той е всеобщ любим. В някои социологически изследвания даже изпреварва президента Зеленски.

Главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Валери Залужни през вчерашния ден навърши 50 години. Рядко приказва пред аудитория, само че всяка негова фотография провокира гърмеж в обществените мрежи. Руснаците от време на време го афишират или за погубен, или за тежко ранен. Избрахме най-любимите на украинците фотоси на Залужни, които постоянно приказват повече от думите.

Дванадесетгодишният Иван Варфоломеев от Черкас, чийто татко изчезва безследно на фронта през декември 2022 година написа писмо до дядо Коледа - пожелава си татко му да се откри, и признава фантазията си - да се срещне наживо със Залужни. Майката разгласява писмото в обществените мрежи.

" Нищо не съм си представяла. Момчето ми нищо не искаше, с изключение на татко му да се откри. Да, написа, че мечтае за среща със Залужни ".

Когато й позвънили, че Залужни кани сина й на среща, тя не повярвала.
Съучениците му го назовават Валерчик
Това описа през февруари на публицистите съученикът му и най-хубав учебен другар Сергей Степанюк. " Това послание по този начин му се " лепна ", че някои от съучениците му го назовават по този начин и до момента, споделя Степанюк.

" Мисля, че девойките се интерсуваха от него повече, в сравнение с той от тях. Към тях се отнасяше като към Комсомола. Игнорираше събранията и мероприятията, които проведоха от неразрешената в този момент в Украйна комсомолска организация. Знаеше наизуст поезията на Жадан... ", споделя Степанюк.

През март в мрежата се появи видео, в което Залужни в наличието на украинския публицист, стихотворец и доброволец Сергей Жадан наизуст рецитира няколо строфи от неговото стихотворение " Първите дни на ноември ". По-късно Жадан признава, че това е поласкало авторското му себелюбие.

" Макар че след това разбираш, че в действителност не е толкоз значимо, че той цитира точно твоите стихове, а това, че той чете книги, че слуша музика. Това в действителност е фантастично чувство - че нашият главнокомандващ знае какво е украинската просвета ", прибавя писателят. 
Залужни бракосъчетава
Украинският фотограф Макс Алексеев разгласява през май във фейсбук фотография от сватбата си, на която е сниман Залужни. Главнокомандващият извършил ролята на регистратор на брака им. Публикацията провокира удивление в мрежата.

" Много ми се щеше това да го свърши необикновен човек. И стана - Валерий Федорович се съгласи. Сега в извора на нашето семмейство стои именит човек, който е образец за мен, и, сигурен съм, за всички останали ", написа под фотографията Алексеев.
Фигурка на Залужни в Лвов - 1200 гривни
Това сподели във фейсбук лвовският публицист Андрей Дрозда.

" Залужни стана част от всеобщата просвета. Фигурката му се продава наедно с анимационните герои. Цената си я бива - 1200 гривни (30 евро - бел.пр.) само че това пък е народен воин! Не си го купих. А вие бихте ли купили? ", написа той.
Тениски със Залужни
През юни на уеб страницата на украинския художник Юрий Журавл Zhurawell.com.ua се появиха тениски с изображението на Залужни и с надпис " Родените в юли са непоколебими в борбата " (на украински е римувано - бел.пр.) Цената е 450 гривни - 11 евро.
Стикер с младия Йода
През юни, тъкмо когато съветските пропагандни медии разпространяваха " новината ", че Залужни е погубен, той се появи на фотография с лепенка на бронежилетката, на която е изобразен воин от американския сериал " Мандалорецът " - " бебе Йода ", както е прочут дребният Грогу от света на Междузвездни войни. И взривява обществените мрежи.
Със спящо момиченце на ръце
Не по-малък възторг измежду украинците провокира фотографията на Залужни със спящо момиченце на ръце. Пуснала я е в Instagram офицерът от Въоръжените сили на Украйна Полина Кравченко, а на фотографията е щерка й Соломия.

" Мисля, че това е историческа фотография, просто ми е невероятно да не я споделя. Спокойно спящата Соломия в ръцета на нашия главнокомандващ. Човекът, ежедневно пишещ историята на страната, в която живеят и ще живеят децата ни ", написа под фотографията Кравченко.

Тя не прецизира по кое време тъкмо е правена фотографията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР