Той е в списъка на авторитетното списание "Time" за 100-те

...
Той е в списъка на авторитетното списание "Time" за 100-те
Коментари Харесай

Мюсюлмански бежанец е поп звездата на Европейския парламент ВИДЕО

Той е в листата на авторитетното списание "Time " за 100-те изгряващи персони на 2019-а. Носи бейзболна шапка и златен ланец. Често го бъркат с музикална звезда или фешън икона, предава Нова телевизия.

Маджид Маджид е мюсюлмански емигрант и най-младият цветнокож лорд-кмет на английския промишлен град Шефилд. Отскоро е и евродепутат.

Преди изявлението с Маджид журналистка намерения, че той идва от гангстерския парадайс и, че е поп звезда. Усъмни се, че е евродепутат.

„ Не се нервирам. Чувал съм какво ли не. Ние като общество мислим консервативно. Че депутатите би трябвало да наподобяват по избран метод и в случай че не, не могат да бъдат евродепутати. Но в действителност не ме интересува”, споделя Маджид.

През 94-а, когато в Сомалия избухва Гражданската война, майката на Маджид напуща eдна от най-бедните африкански страни с петте му братя и сестри. По това време той е на 5 години.

Прекарват 6 месеца в бежански лагер в Етиопия, преди да си намерят дом във Англия. Майка му стартира да работи като чистачка, с цел да устоя фамилията. За да печели, в учебно заведение самият Маджид прави музикални миксове и продава дисковете на съучениците си. След музиката, стартира да се увлича по алпинизъм и природа.

През 2009-а изкачва Килиманджаро. Докато следва водна зоология в университета, основава клуб за смесени бойни изкуства и получава прякора „ Вълшебният вълшебник на подчинението”. Днес Маджид написа за себе си: „ Знам, че съм очевидно друг. Не мога да скрия самоличността си”.

Той е всичко, което политици като Виктор Орбан и Матео Салвини ненавиждат. Мюсюлманин, емигрант, само че и евродепутат.

„ Имах платформа, организирах акция, с цел да бъда определен и да стана евродепутат. Мотото ми беше „ Имигрантите вършат Англия велика”. Шумно и гордо говорех за това. Хората в Йоркшир и Хъмбър, 5 милиона и 500 000 гласоподаватели в моя район. Те ме избраха поради това, което съм. Не съм се трансформирал. Да, има доста хора, които не ме харесват.

Но и доста, които ме харесват. Не мога да се одобрявам на всички. Но всичко, което желая е, да бъда почтен със себе си и да защитя идеите, за които горя”, споделя Маджид.

Маджид описа, че е чувал за България и възнамерява да посети страната ни.

„ Още не съм ходил в България, само че ще я посетя през тази година. Надявам се да получа опита и да опитвам всички невероятни неща, които страната ви може да предложи. Чувал съм единствено хубави неща, изключително за културата.

Пловдив беше и европейска столица на културата. Срещнах няколко души от България неотдавна. Винаги са доста благи. Само мога да си представям какви са българите. Ще се опитам да дойда в България”, дава обещание той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР