Той е сред малкото останали живи истински демократи, чуйте какво

...
Той е сред малкото останали живи истински демократи, чуйте какво
Коментари Харесай

Едвин Сугарев - за нуждата на компромис в политиката и доживял ли е да види демокрацията

Той е измежду дребното останали живи същински демократи, чуйте какво го накара три пъти да пристъпи към гладна стачка и девалвираха ли днешните митинги, а къде, съгласно него, са същинските седесари през днешния ден

Във Ф-студио гостува Едвин Сугарев, който е измежду малцината останали същински дисиденти и борци за демокрацията, основали придвижването „ Екогласност “ в най-тежкото време, когато деятелите се събират пред градинката „ Кристал “, а Тодор Живков към момента е на власт. Днес той даде исторически аргументиран отговор защо България би трябвало да има взаимни отстъпки в политиката и за какво е извънредно време да бъде образувано държавно управление с ясна евроатлантическа ориентировка и ясни позиции във връзка с войната в Украйна.

Едвин Сугарев е стихотворец и преводач, журналист, книжовен критик и историк, някогашен народен представител, държавник, посланик, лекар на науките, лекар на филологическите науки, академични учител.

Той е измежду дребното останали живи същински демократи, които помнят това бурно време сред 1988 до 1996-7 година, когато се заражда демокрацията в България.

Минути преди да показа в Бургас своята втора книга с фрагменти  „ Сърцевина “, той бе в студиото на Флагман.бг. В подкаста ни ще чуете каква е неговата оценка за политическата среда в България и дали политиците, които се кандидатират със поръчката да ръководят България, подхождат на равнището на институцията. Доживял ли е да види демокрацията, за чието възникване се е борил, за какво е необходим компромис в политиката. Какво го накара три пъти да пристъпи към гладна стачка и девалвираха ли днешните митинги. Къде са същинските седесари през днешния ден и какво го накара да замине дипломат в Монголия,  след това в Индия, а неотдавна и като общоприет консул на България в Ниш.



Новият план на Флагман „ Ф-Студио “ се излъчва ежеседмично. Водещите ще са Иван Колев, Анна Добрева, Радостина Георгиева, Георги Русчев, Емел Махмуд и Светлозария Кидерова. Ще ви срещаме с забавни събеседници от друг набор на публичния живот. Очаквайте любопитни диалози с актьори, публични персони, политици, онлайн звезди и героите на деня.

За реализирането на новия медиен план Флагман.бг си партнира с Бургаския свободен университет (БСУ), който разполага с съвършена база и изцяло оборудвано радио студио.

Очакваме вашите оферти за посетители във " Ф Студио " на 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР